maanantai 27. lokakuuta 2008

Aamulehti/MTV3-fiasko, episodi III

Olen saanut useita maileja ja viestejä koskien Aamulehden, Kainuun Sanomien ja MTV3:n juttua ja melko monet ihmiset, mukaanlukien Turun perussuomalaisten puheenjohtaja, Manu J. Vuorio, kehottivat minua lähettämään vastineen Aamulehdelle, Kainuun Sanomille ja MTV3:lle. Tein sitten työtä käskettyä, koska ei minulla parempaakaan tekemistä ole ja nykyisessä tilanteessa on hyvä kokeilla kaikkea mahdollista, koska vaalivoitosta (kiitos, kiitos) huolimatta kriittisten asema ei ole erityisen hyvä. Kuten arvata saattaa, homma meni puihin.

Seuraavassa lähettämäni vastine introteksteineen. Yritin olla ystävällinen, mikä on hankalaa, koska kiehun näinä päivinä kiukusta 24/7. (En oikeasti kiehu. Kunhan sanon, jotta vaikuttaisin radikaalilta.)

"Hei.

22. lokakuuta tulleessa vaaliväittelyssä MTV3:n toimittaja poimi lainauksen pois asiayhteydestä ja väitti minua rasistiksi. Seuraavana päivänä Alma Median omistamat Kainuun Sanomat ja Aamulehti julkaisivat ilmeisesti MTV3:n uutisoinnin perusteella oman uutisensa, joka oli täysi uutisankka. Tästä aiheesta tuli valtavasti ongelmia minulle ja vaalikampanjalleni, minkä lisäksi jouduin selittämään kerta toisensa jälkeen lukuisille ulkomaalaisille tai tummaihoisille ystävilleni, että kyseessä ovat väärin ja puutteellisesti tehty epäasianmukainen sitaatti ja uutisankka. Kirjoitin aiheesta vastineen ja pyydän Teitä julkaisemaan sen. Vetoan hyvään journalistiseen tapaan ja inhimilliseen moraalikäsitykseen. Lähetän vastineen vasta nyt vaalien jälkeen, jotta kysymykseen ei tule se, että yrittäisin ratsastaa julkisuudella. Olen pahoillani, että en voi enää luottaa journalistien oikeudenmukaisuuteen ja kunniallisuuteen, joten lähetän tästä sähköpostista ja tästä vastikkeesta kopion Uudelle Suomelle, Kalevalle, Iltasanomille, Pohjolan Työlle, Oulun Sanomille, Helsingin Sanomille ja Turun Sanomille, jotta kyseisten medioiden toimittajat tietävät, mitä Kainuun Sanomat, MTV3 ja Aamulehti jättävät julkaisematta, mikäli vastike pyyntöjeni ja toiveideni vastaisesti jää julkaisematta. Lähetän tämän myös Timo Soinille, jota MTV3:n toiminta törkeästi löi vyön alle, sekä Perussuomalainen-lehdelle.

Ohessa myös linkki alkuperäiseen kirjoitukseeni; http://keronen.blogspot.com/2008/09/natsisymbolit-eivt-ole-suomessa.html

Tässä vastineeni;

22. lokakuuta MTV3:n toimittaja kysyi Timo Soinilta vaalitentissä, minkä vuoksi perussuomalaisilla on ehdokkaana rasisteja, ja esimerkkinä hän käytti minua. Perustellakseen, että minä olen rasisti, MTV3:n toimittaja otti blogistani täysin asiayhteydestä irti erään virkkeen, joka oli alkuperäisessä blogitekstissä kärjistetty ääriesimerkki sananvapauden rajoilta. MTV3:n tekemä lainaus ei edes ollut oikein, vaan lainauksesta oli jätetty pois sanoja siten, että virkkeen tarkoitus hämärtyi. Heti seuraavana päivänä 23. lokakuuta Aamulehti ja Kainuun Sanomat julkaisivat uutisen, että perussuomalaisten ehdokas Jiri Keronen pitää parvekkeellaan natsilippua ja hänen blogissaan kirjoitetaan ulkomaalaisista halventavasti. Uutisointi perustui pelkästään MTV3:n toimittajan tekemään valheelliseen lainaukseen, eikä sillä ollut mitään pohjaa todellisuudessa. Tein MTV3:n toiminnasta rikosilmoituksen ja kantelun Julkisen sanan neuvostoon. Kaleva ja Internetissä toimiva uutispalvelu Uusi Suomi olivat ainoat mediat, jotka uutisoivat, miten asiassa oikeasti kävi.

En omista natsilippua ja blogini kirjoituksissa on monesti kritisoitu Hitlerin ajan Saksan kansallissosialismia sekä totalitarismia. Yksi blogini kantavista ajatuksista on se, miten monet mediat suoltavat nykyään propagandaa ja miten Vanhasen hallitus on toiminut systemaattisesti polkeakseen sananvapautta ja tuodakseen totalitaarisia elementtejä Suomen politiikkaan. Puolestaan ainoat ulkomaalaiset, joista olen kirjoittanut halventavasti, ovat olleet EU-poliitikkoja ja ulkomaiden presidenttejä, kuten George W. Bush ja Nikolas Sarkozy.

MTV3:n valitsema ja puutteellisesti siteerattu lainaus löytyy keskeltä tekstiä, eikä se ole lainaus, joka suoraan hyppäisi silmille. Tämän vuoksi on äärettömän epätodennäköistä, että MTV3:n toimittaja olisi vahingossa ottanut sen pois asiayhteydestä. Jotta lainaus löytyy, on teksti luettava kokonaan, jolloin myös tekstin tarkoitus ei voi jäädä epäselväksi. On ilmiselvää, että MTV3 otti sitaatin Alkuperäinen kirjoitus, josta sitaatti otettiin, käsitteli rikoslain 23 luvun 8§:n tulkintaa, eikä siinä puhuttu minun mielipiteistäni, vaan oikeustieteellisestä tavasta tulkita pykälää. Suomen lakia tulkitaan tietyllä tavalla täysin riippumatta siitä, mitä mieltä minä olen, eikä Suomen lain käsittely blogissa ole rasistista tekstiä. Blogini tarkoitus on puolustaa sananvapautta ja sananvapaus menettää merkityksensä, jos sitä ei anneta niille ihmisille, jotka ovat eri mieltä meidän kanssamme.

Rasismi on väärin kaikissa sen muodoissa ja toisen syyttäminen rasistiksi on erittäin vakava syytös. Vielä vakavammaksi asian teki se, että kyseinen syytös esitetään kunnallisvaalien alla. Media ei ole vain viihdettä ja kärjistyksiä, vaan media on demokratian kivijalka. Vapaa ja itsenäinen journalismi on välttämätöntä demokratian toimimiselle. Jos journalistit ryhtyvät vääristelemään tai halventamaan yksipuolisesti yhtä tiettyä demokraattista, lainmukaista puoluetta ja sen ehdokkaita, kuljetaan hyvin vaarallisella tiellä. On ironista, että juuri minä joudun tällaisen kohteeksi, sillä monet blogiteksteistäni käsittelevät juuri journalistista vastuuta.

Toiveikkain terveisin Jiri Keronen"

Ei kulunut aikaakaan, kun Aamulehden toimitukselta tuli takaisin tällainen maili;

"Arvoisa Jiri Keronen,

natsilippuasiaa koskeva oikaisu on julkaistu Aamulehdessä tuoreeltaan, joten siitä ei sen enempää. Mitä tulee halventavaan kielenkäyttöön, kirjoitat blogissasi

"Samalla tavalla ihmisellä on täysi oikeus sanoa 'mä vihaan vittu nekruja ja jutkui ja hurrei ja ryssiä!!" koska kyseessä on loppujen lopuksi pelkästään ihmisen oma mielenilmaisu.

Onko tekstin perässä huutomerkit ('ironisoimassa' lausuntoa, kuten väität), on yhdentekevää. Huutomerkki, kysymysmerkki, mikään välimerkki ei tee tyhjäksi minkään väitteen mahdollista loukkaavuutta.

Satunnaisesti valituista ihmisistä 99% tunnistaisi lauseesi sisällön loukkavaksi, joten arkijärjellä ajateltuna se myös on sitä.

Olet lähetellyt meille viestejä, samoin ystäväsi tai muut kanssasi samanhenkiset ihmiset. Pyydän että säästät meidän kaikkien aikaa ja lopetat tämän jähnäämisen.

Esiinnyt teksteissäsi rohkeana poikana. Toimi sen mukaan ja kanna vastuu sanomisistasi.

Matti Apunen
vastaava päätoimittaja
Aamulehti"

Jotain tällaista osasinkin arvella, mutta kannattihan sitä yrittää. Pistin vielä Aamulehdelle, että ykkönen ja huutomerkki eivät ole sama asia, ja että ykköset eivät ole välimerkkejä, vaan numeraaleja, ja jos teksti olisi ollut sitaattina, eli suorana lainauksena, 99% ihmisistä pitäisi sitä ainoastaan hölmönä. Epäilen, että ne eivät Aamulehdellä siitä huolimatta kuitenkaan suostu hyväksymään, että MTV3:n vaalipaneeli olisi ollut melko toisenlainen, jos vaalipaneelissa olisi sanottu "Jiri Kerosen mukaan ihmisellä on oikeus blahblahblah YKKÖNEN YKKÖNEN" tai että kärjistetty esimerkki ja ulkomaalaisia halventava teksti eivät ole synonyymejä. No, eivätköhän ne ennemmin tai myöhemmin palkkaa Puumalaista tai Illmania salaoikeusmurhaamaan minutkin.

PS. Nimimerkki Keisarinna hokasi, että minulla on tällainen kesken jäävä virke "On ilmiselvää, että MTV3 otti sitaatin". Tsekkasin ja se sama löytyy myös lähetetystä viestistä. Ilmeisesti olin maalannut tekstin lopun ja painanut vahingossa backspacea tai jotain vammaista. En korjaa sitä tuonne, koska kyse on dokumentaatiosta, mutta mainitsen tässä, miten sen oli tarkoitus mennä: "On ilmiselvää, että MTV3 otti sitaatin pelkästään poliittisista syistä ja pelkästään mustamaalaustarkoituksessa."

27 kommenttia:

Trump kirjoitti...

Vai oikeen "rohkeana poikana" , hah :)

Vasarahammer kirjoitti...

"Esiinnyt teksteissäsi rohkeana poikana. Toimi sen mukaan ja kanna vastuu sanomisistasi."

Pojittelua harrastaa Apunen.

Kyllä se valitettavasti on niin, että maikkarin, Aamulehden ja muiden medioiden pitäisi kantaa vastuu vääristelystään ja valehtelustaan. Vapaaehtoisesti ne eivät kuitenkaan sitä tee.

Anonyymi kirjoitti...

Totta. Pistä ne ahtaalle!

Shadow Self kirjoitti...

"Rohkea poika". ...Söpöä.

Näyttää siltä, että ylpeys on pahemman luokan villityksenä noissa piireissä.

IDA kirjoitti...

Hammer:

[i]"Pojittelua harrastaa Apunen.

Kyllä se valitettavasti on niin, että maikkarin, Aamulehden ja muiden medioiden pitäisi kantaa vastuu vääristelystään ja valehtelustaan. Vapaaehtoisesti ne eivät kuitenkaan sitä tee."[/i]

Hammerin kommentti oikeastaan tiivistää kaiken oleellisen. Apusella ei kyllä ole kanttia pojitella juuri ketään. Aamulehti, joka on tai aikanaan oli merkittävä lehti tuottaa kauheaa paskaa ja hän on sen päätoimittaja. Kaikki Aamulehdessä on mennyt huonommaksi. Ensinnäkin kieli, jonka pitäisi olla lehden johtotähti, on latistunut täydellisesti. Toiseksi lehdellä ei ole yhteiskunnallista linjaa vaan se vain kyttää mikä markkinoilla menee. Kolmanneksi...on mukavampi lukea kirjoja.

Itse lopuksi kysyisin blogin pitäjältä sen saman minkä kysyin ensimmäisenkin kerran tätä blogia kommentoidessani: Mitä sulla on hippejä vastaan ;)

Ja tsemppiä.

jmk kirjoitti...

"Vapaaehtoisesti ne eivät kuitenkaan sitä tee."

Tämä varsinkin on olennaista. On ihan turha kuvitella, että kirjelmöimällä Apuselle saa hänet heltymään siihen, että hän vapaaehtoisesti myöntäisi lehtensä toimineen törkeästi.

Keissi on hoidettava sellaisin keinoin, joissa Apusen mielipiteellä ei ole merkitystä. Elikkäs niillä keinoin, jotka lakikirjasta löytyy.

Anonyymi kirjoitti...

Edistystä on selvästi tapahtunut. Nyt Apunen lainaa jo LÄHES kokonaisena alkuperäistä lausettasi, joskin konteksti on vieläkin hakusessa.

"Satunnaisesti valituista ihmisistä 99% tunnistaisi lauseesi sisällön loukkavaksi, joten arkijärjellä ajateltuna se myös on sitä."

Mihinköhän tutkimukseen mahtaa Apunen tämän väitteen perustaa?

Mielestäni on sangen loukkaavaa - sekä suomalaista koulujärjestelmää, että Suomen kansalaisia kohtaan - väittää että 99%:lla suomalaisista äidinkielen luetun ymmärtämisen taito olisi korkeintaan tuolla Apusen omalla, melko heiveröisellä tasolla...

Anonyymi kirjoitti...

Jiri,

Sanon sanottavani analogian kautta: sopimuksiin laitetaan sanktio sen takia, koska jos toinen osapuoli rikkoo sopimusta, rikkomuksella on seurauksia. Jos sanktiopykälää ei löydy, sopimus on turha pala paperia.

Ja vastaavasti:

Jos oikaisupyyntöä ei millään lailla sanktioida, vaan pelkästään heittäydytään vastaanottajan armeliaisuuden varaan, ollaan tehty juuri niinkuin Apunen toteaa, eli haaskattu aikaa.

Heillä ei ole intressiä tehdä korjausta koska se maksaisi heille a) rahaa sekä b) uskottavuutta. Miksi he maksaisivat mistään sellaisesta, mistä ei nykyisellään koidu heille ikävyyksiä?

Mikä siis sanktioksi?

Ehdottaisin pienimuotoista julkisuustempausta. Kun nuo mediayritykset nyt näyttävän olevan niin herkkiä kritiikille kuin ovat, niin ehkä jonkinlainen Aamulehden julkisuuskuvaa rapauttava kampanja muuttaisi tilannetta. Aivan erityisen herkkiä mediayritykset ovat oman luotettavuutensa kyseenalaistamiselle.

Tempauksen yksityiskohdat jätän sivuston isännän harkittaviksi.

Anonyymi kirjoitti...

Apunen onkin tunnetusti ns. rectumista. Tämä vastine vain vahvistaa mielikuvia.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmaisen närkästykseni valtamedian toimintaan tässä asiassa.

En ole lainkaan samaa mieltä kanssasi monistakaan asioista. Olen liberaali yliopisto-opiskelija suuresta kaupungista, mutta olen myös jonkin sortin sananvapausfundamentalisti.

Kärjistävä teksti yhteiskunnallisista tabuista ei ole sananvapauden väärinkäyttöä. Sen sijaan toisen sanomisten vääristeleminen loukkaamistarkoituksessa on sananvapauden väärinkäyttöä.

Anonyymi kirjoitti...

Pienenä rikkana risukasaan laitoin tämän postauksen blogiini:

http://pavlovinkoira.blogit.uusisuomi.fi/2008/10/27/maahanmuuttajat-pitaisi-rajayttaa/

Anonyymi kirjoitti...

Vastuu... Sana vastuu tuntuu olevan esim. Greenspanille kovin abstrakti. Olen vastuussa, joten rahat kuuluvat minulle!

Älä ole vastuullinen, ole selkärankainen!

Anonyymi kirjoitti...

Harvinaisen typerää tekstiä toimittajalta, en olisi uskonut että Aamulehdessä toimitaan noin lapsellisesti. Apunen saisi itse kantaa vastuun oman lehtensä kirjoituksista ennen kuin kehottaa siihen muita.

Jonni Muta kirjoitti...

Uskomatonta, lapsellista käytöstä aikuiselta mieheltä.

Apunen ja kaltaisensa luottavat siihen, että kansa on liian kilttiä haastaakseen median, ja se kupla on kyllä syytä rikkoa.

jmk kirjoitti...

"Apunen saisi itse kantaa vastuun oman lehtensä kirjoituksista ennen kuin kehottaa siihen muita."

Saisi ja saisi. Tosiasia on, että Apunen *ei* tule kantamaan vastuutaan, jos se on hänestä kiinni.

On aivan turha kirjelmöidä hänelle, että "kyllä pitäisi ynnynnyy, mun mielestä toi on epistä ynnynnyy".

*Ainoa* keino, jolla Apusen saa kantamaan vastuunsa, on se mitä lakikirjasta löytyy. Toisinaan media ymmärtää vain kovia keinoja.

Kuntavaaliehdokas Tampere, Eurovaaliehdokas valkoisemman tulevaisuuden eurooppalaisuuden ja Suomen asialla Lehto Seppo kirjoitti...

Eurovaaliehdokas tamperelainen ihmisoikeusaktivisti ja kansakunnallinen edustajamme Seppo Lehto vetoaa terveeseen järkeen kommunismiin verrattavan maahanmuuttouskonnon disinfosanoman levityksen kriminalisoimiseksi

----
Tampereen kunnallisvaaleissa on turvauduttu jopa rikollisesti vaalirauhaa häiriten poliisin valtaoikeuksia väärinkäyttäen vaaliehdokas Seppo Lehdon vapaus riistäen hyvin kuvitteellisen "kansankiihotus"-pykälän perusteella. Väitteen tueksi esitetty säälittävät verukkeet julkisia puheitani tarkoitushakuisesti vääristellen ja yrittäen kytkeä käyttämäni universaali suurimalle osalle ihmiskuntaa hyvän onnenmerkkini jotenkin "kansankiihotukseksi" - Säälittävää yleistiedon ja / tai tarkoitushakuista poliittista vainoa sanon minä.

15.10.2008 klo 18 pintaan ei puututtu paikalla olleiden mustalaisten ja irakilaisen shiian, sekä heitä paikalle lietsoneen naismaisen hermafrodiitti roskapussitapainen päähine päässään pyöräilleen vihreätakkisen itsensäpaljastajatakin omanneen miestahon vaalirauhani häirintään vaan Tampereen poliisi Anssi Köykä määräyksestä varastettiin Seppo Lehdon vaalijulisteet sekä hakaristivaalikopista ja Keskustorin vaalijulistetelineestä, minkä jälkeen riistäen siinä yhteydessä henkilökohtainen vapaus kunnallisvaaliehdokkaalta 15-16.10.2008

Lisää aiheesta http://kunnallisvaaliehdokas.blogspot.com sivulta
----------
Eduskunnan kansliasta tuli 27.10.2008 illan päätteeksi mustaa huumoria vastauksenaan Eero Kallion ja vastuutaan yhdenvertaisuuteen pakoilevan esimiehensä "Apulaisoikeusasiamies Jukka Lindstedtin pyynnöstä" http://eoa-vastaa-poliisirikokseen.blogspot.com/ taholta. Oheisesta ylläolevasta blogista näette miten olen ko. asioihin kommentoinut julkisesti

Viralliset vaatimukset vaalirauhan häirinnästä vaalijulisteiden varastamisena ja vaaliehdokkaan vapaudenriistosta myös http://www.youtube.com/watch?v=dERG0RtzthI videona 21.10.2008

http://kunnallisvaalien-tulos.blogspot.com/ Tampereen kunnallisvaalien tulos 147 ääntä
---------------
Julkinen kiitos palautteesta Tapio Tuurille -blogissaan

Mutta jos huomasit niin ns. viranomaiset olivat jälleen muokanneet sanomisiani. En puhu suomenmaalaisista vaan suomalaisista samoin puhun somaleista, en "somalialaiset"-termiä käyttäen.

Vaatimukseni on nähtävissä netistä, vaikka olisin vankilassa. Mielipiteissäni ei ole mitään hävettävää, vaan systeemissä joka pyrkii toimimaan kuin Pol Pot kiistäen ihmisoikeudet ja sananvapauden.

Vaaliohjelman julkisuus pitäisi olla vaaleissa hyve eikä peruste kurkuttamisille mielivaltaisesti?

Nythän tuo 27.10.2008 saamani eoa-kansliapäätöksen mukaan vaalisanomani on mennyt valtakunnansyyttäjille ryssäläiseen harkintaansa.

Mahdollisesti jos kykenet niin voitko levittää sanaa aiheesta Jussi Halla-ahon vieraskirjan kautta sillä oma ip on blokattu ennen vaaleja ko. vieraskirjasta.

Eurovaaliehdokas Seppo Lehto Tampere

Suomi suomalaisille ja somalien paras paikka on Somalia, aivan kuten neekereille on paras paikka Musta Afrikka kenraali Ehnroothia muka

Leopold kirjoitti...

Tulipa todella tahditonta, vastuutonta ja kelvotonta tekstiä sinua koskien tänään Maarit Rostedtin suusta.

Huomattavan törkeä lausahdus, joka tosin osoittaa vain sen kuinka pihalla Rostedt on. On todella valitettavaa, että hän sai enemmän ääniä kuin sinä.

koovee kirjoitti...

Hei Jiri, ja kiitokset mainiosta blogista!

Sen verran suivaannuin Apusen ylimielisyydestä sinua kohtaan, että lähetin hänelle seuraavanlaisen mailin:

Arvoisa päätoimittaja!

Vetoan teihin rehellisyyden ja hyvän journalistisen tavan puolesta, ja
pyydän teitä julkaisemaan Jiri Kerosen teille lähettämän vastineen.
Perustelut julkaisemiselle löytyvät itse vastineesta; minä en ainakaan
ole onnistunut löytämään Kerosen blogista (http://keronen.blogspot.com/)
"ulkomaalaisista halventavaa kieltä", kuten Aamulehti taannoin väitti.
Sen sijaan näen hänen joutuneen aidosti ja perusteettomasti loukatuksi
lehtenne toimesta.

Olen lukenut Keroselle lähettämänne sähköpostin. Kiistanalainen lause,
jonka mielestänne "Satunnaisesti valituista ihmisistä 99% tunnistaisi
loukkaavaksi" ei edusta millään tavalla Kerosen omaa mielipidettä, vaan
on ainoastaan kuviteltu ääriesimerkki siitä, miten pitkälle sananvapaus
ulottuu. Sanoisin, että tämä käy selkeästi ilmi blogitekstistä 99
prosentille sen kokonaan lukeneista.

Eli Kerosen pointti (joka selkeästi välittyy tekstikokonaisuudesta)
tiivistettynä: myös hyvin kyseenalaisilla ("väärillä") mielipiteillä on
oikeus tulla lausutuiksi, sillä se on sananvapauden elinehto!

Keroselle lähettämässänne sähköpostissa pyydätte, että hän säästäisi
teidän kaikkien aikaa ja lopettaisi "jähnäämisen". Lisäksi nimittelette
häntä "pojaksi"! Minkäänlaisia sananvapauslain vaatimia perusteluja
vastineen julkaisun eväämiselle ette sen sijaan esitä. Edustaakö
tällainen ylimielisyys Aamulehden normaalia linjaa vastineiden
julkaisupyyntöihin reagoidessa?

Toivon, että myös lehtenne toteuttaisi sitä sinänsä mainiota ohjetta,
jonka mukaan te neuvoitte Kerosta toimimaan: "kanna vastuu
sanomisistasi." Liekö toiveeni turha?

Kunnioittaen,

Kristian Viding


En odottanut minkäänlaista reaktiota, mutta Apunenhan vastasi! Tässä häneltä saamani maili:

Arvoisa Kristian Viding,

on hämmästyttävää, että Jiri Keronen pitää oikeutenaan julkisesti nimitellä asiallisesti tehtyjä viestimiä "hevonpaskaksi" ja sitten sinä vaikerrat ilmauksesta "rohkea poika".

Kehotan sinuakin käyttämään aikasi parempiin tarkoituksiin.

Matti Apunen


Eli aivan kuten keisarinna jo totesi: "Näyttää siltä, että ylpeys on pahemman luokan villityksenä noissa piireissä."

Anonyymi kirjoitti...

Klassikkohan se pojittelu on. Jukka Relander FM pojitteli kilpailevaa kansanedustajaehdokasta vuoden pari nuorempaa FT Jussi Halla-ahoa, silloin kahden lapsen isää HS:n "asiantuntijana" ;)

Kannattaa kuunella Muddy Watersin biisi "I am not a boy - I am a man 60-luvulta USA:n etelävaltioiden kansalaisoikeustaistelun vuosilta.

Silloin ymmärtää syyn miksi pojitellaan.

Anonyymi kirjoitti...

Lopeta turha nimittely ja kirosanojen viljely, ne itse asiassa vesittää muuten pätevää tekstä. Tulee mieleen sellanen räkänokkajätkä, joka repii pelihousujaan. Ei houkuttele hyppimään samaan tahtiin tasajalkaa, koska tuo tyyli ei riitä pitemmälle. Olet niin nuori ettet tajua tuota vielä???

Jiri Keronen kirjoitti...

Lopeta turha nimittely ja kirosanojen viljely, ne itse asiassa vesittää muuten pätevää tekstä. Tulee mieleen sellanen räkänokkajätkä, joka repii pelihousujaan. Ei houkuttele hyppimään samaan tahtiin tasajalkaa, koska tuo tyyli ei riitä pitemmälle. Olet niin nuori ettet tajua tuota vielä???

Törkeä ja kärkäs kirjoitustyyli on tietoinen valinta, jonka tarkoituksena on alleviivata sitä, mistä tässä blogissa on kysymys, eli sananvapaudesta. Erityisesti mediaa ja poliitikkoja saa haukkua puupäiksi, pässeiksi ja melko vapaasti miksi tahansa, koska poliitikkojen ja median toimien kritisointi menee sananvapauden ydinalueelle ja ihmisten (erityisesti median) tulee ymmärtää se ja myös nähdä sen toteutuvan käytännössä. (Plus tuo on hyvä tekosyy päästää paineita.)

Anonyymi kirjoitti...

Kas kun ei yllättänyt että asiallista vastinetta ei sallittu. No, muut lehdet ja JSN korjaavat - tai vähemmän yllättäen eivät. Silloinkin jää jäljelle sama joka mielestäni vei PS:n voittoon, eli (blogi)viidakkorummut. Allekirjoittanut sai tästä tapauksesta vain lisää virtaa ja rohkeutta puhua asioista ihmisten kanssa suoraan, kiertelemättä, avoimesti ja älyllisen rehellisesti. Kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

Aiemmin jo totesin Apusen viestin olleen lapsellinen ja typerä, mutta jätin Kerosen omat tekstit kommentoimatta. Lisään nyt sitten, ettei Kerosen kirjoitustyyli ole mielestäni onnistunut vaan itsellenikin tuottaa välillä vaikeuksia nähdä itse asia sanojen takana, vaikka maahanmuuttokriittinen olenkin.

Kuitenkin Aamulehden toimittajalta voi ja pitääkin odottaa enemmän kuin yksityisen ihmisen blogikirjoituksilta. Sen takia olen tässä asiassa täysin Kerosen puolella.

Kyllästynyt kirjoitti...

Olen melko varma, että se hyypiötoimittaja Aamulehdessä kyllä on jo hyvin tajunnut oman pahan mokansa, mutta ei mitenkään pysty nöyrtymään ja myöntämään erhettään.

Vähän tuhdimpaa selkärankaa toivoisi suomalaisille toimittajille.

Anonyymi kirjoitti...

"natsilippuasiaa koskeva oikaisu on julkaistu Aamulehdessä tuoreeltaan, joten siitä ei sen enempää."

Missähän? En löytänyt sitä seuraavan päivän lehdestä, en sitten millään.

Kuntavaaliehdokas Tampere, Eurovaaliehdokas valkoisemman tulevaisuuden eurooppalaisuuden ja Suomen asialla Lehto Seppo kirjoitti...

Pikkuhiljaa voisi unohtaa vastustajan aseisiin tarttumisen

"natsilippu" kas kun ei sirppi ja vasara lippu Vappuna?

Hakaristivaalikopin ja hakaristin suojissa kampanjoiva Seppo Lehto

PS: Ei sitten minkään lajin työväenpuolueen edustaja (=NSDAP)

Anonyymi kirjoitti...

Miten helvetissä tämä sivu latautui itsestään auki, koska en todellakaan ole sitä halunnut?