perjantai 15. tammikuuta 2010

Turussa pelastetaan maailmaa ensi viikonloppuna

Ensi perjantaina 22.1. järjestetään Uusi Näkemys -dokumenttiprojektin ensimmäinen elokuvailta painomoravintola Koulun historianluokassa. Elokuvaillassa näytetään tuore dokumentti Loose Change 9/11: Amerikkalainen kaappaus. Elokuva on tekstitetty suomeksi. Elokuva alkaa kello 19:00, ja ilta jatkuu elokuvan jälkeen vapaan keskustelun merkeissä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Uusi näkemys -dokumenttiprojektin tarkoituksena on esittää julkisesti erilaisia dokumentteja, jotka eivät ole syystä tai toisesta saaneet ansaitsemaansa huomiota. Dokumenttiprojektin tarkoituksena on herättää keskustelua ja kasvattaa mielenkiintoa dokumenteissa käsiteltäviä asioita kohtaan. Dokumenttiprojekti itse ei ota mitään kantaa esitettyihin dokumentteihin, vaan kyse on informaation ja keskustelumahdollisuuksien tarjoamisesta. Pyrimme tuomaan dokumenttiprojektiin pääasiallisesti tuoreita dokumentteja tai sellaisia dokumentteja, joita ei ole aikaisemmin esitetty suomeksi, tai joita on esitetty ainoastaan vähäisissä määrin.Lauantaina 23.1. puolestaan on Muutos tulee Turkuun -tapahtuma. Tapahtumassa esitellään Muutos 2011 ry:n toimintaa ja jaetaan asiaa koskevaa informaatiota sekä materiaalia. Tapahtumassa keskustellaan suorasta demokratiasta sekä Suomen nykyisen maahanmuuttopolitiikan ongelmista ja siitä, miten näitä ongelmia voitaisiin ratkaista. Yleisökysymyksille ja -puheenvuoroille on varattu runsaasti aikaa. Tapahtumapaikkana on Taimi toinen, Puutarhakatu 21. Tapahtuma alkaa kello 12.

Muutos 2011 ry on yhdistys ja kansanliike, joka pyrkii puolueeksi. Yhdistys kritisoi nykyistä eliittikeskeistä hallintatapaa, jossa ihmisten mielipiteitä ei kuunnella, eikä ihmisille kerrota suoraan kaikkia päätöksenteon kannalta olennaisia tietoja. Yhdistys ei usko poliitikkojen kykyyn ratkaista ongelmia, vaan yhdistys näkee puolueiden ja poliitikkojen valtamonopolin aiheuttavan korruptiota ja olevan haitallista asioiden todellisen parantamisen kannalta. Ratkaisuksi poliitikkojen valtamonopolin aiheuttamiin ongelmiin yhdistys tarjoaa sveitsiläistyyppistä suoraa demokratiaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko tuossa Uusi Näkemys -dokumenttiprojektissa jossain vaiheessa esittää "ISLAM: Mitä lännen tulee tietää" -dokumentin. Dokumentti löytyy myös suomeksi teksititettynä YouTubesta.

http://en.wikipedia.org/wiki/Islam:_What_the_West_Needs_to_Know

Jiri Keronen kirjoitti...

Se on kyllä hyvä dokumentti ja sen esittäminen passaa ainakin minulle erittäin hyvin. Sen lisäksi sitä ei ole taidettu esittääkään Suomessa aikaisemmin julkisesti, mikä puhuu lisää sen puolesta.