torstai 18. helmikuuta 2010

Marko Sihvonen vastaan eurooppalainen stalinismi

Marko Sihvonen on ollut eduskuntatalon edessä nälkälakossa 1.2. alkaen vastustaakseen Suomen pohjavesien yksityistämistä ja myymistä ylikansallisille suuryrityksille. Veden hinta on nousemassa räjähdysmäisesti ja nykyinen talouskriisi ainoastaan kiihdyttää tätä. Suomen hallitus on asettamassa lakia, joka mahdollistaa kansallisten pohjavesivarantojen myymisen yksityisille yrityksille. Asia liittyy EU-direktiiveihin.

Asiasta ovat kirjoittaneet ainakin:
Riikka Söyring 1, 2
Veli-Pekka Kortelainen 1
Lars Österman 1
Kullervo Kalervonpoika 1, 2

Marko Sihvoselle on tehty Facebookiin tukiyhteisö ja hänen mielenosoitukselleen on perustettu tukisivusto. Yle ei ole huomioinut Marko Sihvosen mielenosoitusta mitenkään. Suomen lain mukaan laillisen mielenosoituksen järjestämiseksi ei tarvita minkäänlaista lupaa, vaan ainoastaan järjestysluonteinen etukäteisilmoitus viranomaisille. Marko Sihvonen oli todistettavasti tehnyt tämän ilmoituksen. Tästä huolimatta 3.2. poliisit ottivat Marko Sihvosen kiinni ja laittoivat hänet poliisiauton taakse. Poliisi ei perustellut Sihvosen kiinniottoa millään tavalla.

Se, mitä tässä tapahtuu, on, että Suomen virkavalta ei kunnioita lakia, eli sitä ainoaa asiaa, jonka ansiosta heillä on lainkaan minkäänlaista valtaa yli kenenkään toisen. Se, miksi näin tapahtuu, on se, että julkinen valta ei tahdo ihmisten näkevän, että ihmiset pystyvät sanomaan ääneen mielipiteensä julkisen vallan moraalittomista ja oikeudettomista toimista. Julkinen valta ei kestä ihmisten mielipiteitä, joten ihmiset pyritään pelottelemaan hiljaiseksi.

3.5.2009 Helsingin Sanomat uutisoi Suomen syyllistyneen viimeisen 15 vuoden aikana useampaan ihmisoikeusrikkomukseen kuin kaikki muut Pohjoismaat yhteensä. Kun ottaa huomioon sen, että muissa Pohjoismaissa on yhteensä 3,7 nousee luku vielä merkittävämmäksi. Ainoastaan seitsemän Euroopan neuvoston maata on saanut Suomea enemmän tuomioita sananvapauden rikkomisesta. Suomi liukuu jatkuvasti yhä kiihtyvällä tahdilla kohti samankaltaista vastustuksen ja vaikutusmahdollisuudet nujertavaa kontrollijärjestelmää kuin mikä naapurimaa Venäjällä on vallinnut muutamia hassuja poikkeuksia lukuunottamatta koko Suomen nykyisen olemassaolon ajan.

Kehitys ei ole ainutlaatuista Suomessa, vaan tämä sama ilmiö tapahtuu kaikkialla Euroopan unionissa. Naapurimme Ruotsi on ottanut käyttöönsä telekuuntelujärjestelmän, jolla se pystyy valvomaan kaikkea sen rajat ylittävää liikennettä, mikä tarkoittaa käytännössä hyvin suurta osaa Suomen tietoliikennettä. Tämän lisäksi Euroopan yhteisöjen tuomioistuin vaati Ruotsia ottamaan käyttöönsä lait, jotka pakottavat teleoperaattorit tallentamaan asiakkaidensa puheluja ja sähköposteja.

Britannian hallitseva puolue Labour on luonut keskimäärin 33 uutta rikosta joka ikinen kuukausi siitä asti, kun se on ottanut vallan. Labourin hallituksen aikana on myös ryhdytty asentamaan valvontakameroita 20 000 tuhanteen yksityiseen kotiin. Valtontajärjestelmän hinta on noin 400 miljoonaa puntaa. Britannia on asentamassa kameroita talojen sisälle myös valvoakseen ihmisten naapureita, jalankulkijoita ja katunäkymää.

Ei ole mitään syytä olettaa, että kehitys tulisi pysähtymään siihen pisteeseen, missä se on nyt. Valvonta-, hallinta- ja seurantajärjestelmien kehittely ja implementointi on ainoastaan kiihtynyt ja se kiihtyy yhä edelleen. Koko Euroopan unioni, ei vain Suomi, on kulkemassa kohti köyhää, kurjaa ja hallittua dystopiaa. Tässä ei ole mitään omituista, sillä järjestelmät ja ihmiset niiden takana ovat läpi historian halunneet valtaa muiden ihmisten yli. Nykyhetki olisi historiallinen kuriositeetti, jos niin ei olisi tälläkin hetkellä.

Kansanedustajilla, ministereillä tai virkamiehillä ei ole todellisuudessa lainkaan valtaa. Heidän ainoa valtansa on kirjoittaa paperille tai tietokoneelle asioita ja puhua. Heidän puheensa ja kirjoituksensa vaikuttavat todellisuuteen ainoastaan sen takia, että ihmiset eivät ole vaivautuneet sanomaan vastaan. Kun ihmiset sanovat heille vastaan, heidän hallitsijan viittansa putoaa pois ja heistä tulee tasan samanlaisia tyyppejä kuin kaikista muistakin.

Perjantaina 19.2. Marko Sihvosen tukijoukot järjestävät ulkoilmabileet Arkadianmäellä. Kannattaa myös liittyä Facebookin tukiyhteisöön ja harkita Söyringin ja muiden blogien levittämistä läpi Internetin.

18 kommenttia:

Petri kirjoitti...

Erinomaisen hyvä kiteytys vallitsevasta tilanteesta Suomessa.

Ihmetyttää todella paljon opposition ja varsinkin vihreiden vakaa vaikeneminen tässä vesilakiasiassa.

Eri mielisyys on mielestäni oikein valjastettuna hitonmoinen voimavara näin pienelle maalle ja kansalle.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tuntuu, että päättäjämme luulevat elävänsä jossain lintukodossa ja ne jotka eivät, niin suomalaiset tietäen alistutaan kohtaloon ja siihen mitä ylhäältä annetaan.

Voiko maapallolla elää munattomampi yhteiskunta?

Pienten lasten vanhempana tunnen kyllä suurta katumusta siitä miten olen omalla halullani tehnyt tällaiseen maailmaan lisää kärsijöitä ja joilla on suurempi riski elää huonoa kuin hyvää elämää jos kakki gmo ja luomun kielto jutut astuvat voimaan.

Järkyttävää. Miten yksittäiset kansalaiset voivat vaikutta asioihin. En tunne yhtäkään ihmistä jota tällaiset asiat edes kiinnostaisivat.

T: naku

Anonyymi kirjoitti...

Loistava kirjoitus! Tsemiä!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno kirjoitus. :) Myös mä tein pikaisen copypaste kirjoituksen ja adressin kun selaista oli toivottu

http://mouho.wordpress.com/2010/02/20/suomen-vesia-ollaan-yksityistamassa/

http://www.adressit.com/oikeuspohjaveteen

Unknown kirjoitti...

Ei hyvä Luoja - sanokaa minulle, että tämä on painajainen ja herään aamulla takaisin kansalaisiaan kunnioittavaan Suomeen.

Anonyymi kirjoitti...

Århusin sopimus, jonka Suomikin on allekirjoittanut, sisältää sen että kansalaisia kuullaan ympäristöasioista päätettäessä.
Noudatetaanko sopimusta?
Ei voi kehua.

Petri, suotta ihmettelet. Vihreät kannattavat Talvivaaran uraanikaivosta ja muuta vastaavaa. Sittenkin vaikka uraaninkaivelu ja ydinvoimalat estävät luomutuotteiden myynnin Eurooppaan (direktiivi). Vihreissä on vihreää pelkkä nimi.

Päättäjämme ovat siellä kansan mandaatilla, eivät ikuisesti. Hollannin hallitus kaatui juuri :D

Ne, joita nämä asiat eivät kiinnosta, kaivavat omaa joukkohautaansa. Ikävä kyllä.

Turun puolessa muuten TSV oy rikkoo parhaillaan ahkeraan lakia Virttaanharjulla. Putkia ja altaita kaivellaan vaikka lupia ei ole. Luvat ovat hallinto-oikeudessa syynissä mutta töitä se ei näemmä estä. Niin ne talot Vartiovuoren rinteeseenkin aikanaan rakennettiin...eikä TS asiasta uutisoinut.

Riikka Söyring

ps. www.adressit.comissa on oikeus pohjaveteen-adressi

Jesus Burton kirjoitti...

Nyt myös MySpacessa tukiryhmä Markon asiaa edistämään. Liittykää kaikki sankoin joukoin! ALAS RAHALLA OSTETTU VALTA!!

http://groups.myspace.com/supportmarkosihvonen
Support Marko Sihvonen

Pessimisti kirjoitti...

Ei hyvä Luoja - sanokaa minulle, että tämä on painajainen ja herään aamulla takaisin kansalaisiaan kunnioittavaan Suomeen.

Vaikka Suomi hetkellisesti jonkin ihmeen takia poikkeaisi EU:n ja länsimaiden yleislinjasta, "kansainvälinen yhteisö" kyllä panee ruotuun. Olemme siirtyneet imperiumin ja anarkian aikakauteen ja sille ei reunavaltio Suomi mahda mitään.

Väkivalta lisääntyy kaduilla ja kaaos taloudessa samalla kun kontrolli ja valvonta tunkeutuvat joka elämänalueelle ennennäkemättömässä laajuudessa jonka uusi teknologia mahdollistaa. Internetistäkin tulee vapaan mielipideilmaisun kanavan asemasta väestön tarkkailun, kontrolloimisen ja mielenhallinnan väline. Oikeaan rikollisuuteen järjestelmä ei enää pian puutu, mutta se keksii uusia ajatusrikoksia koko ajan. Kansalaiset pidetään moninkertaisen pelon ja paranoian vallassa, kun laki ja oikeus ei enää suojele heitä mutta saattaa kylläkin syyttää heitä milloin tahansa mistä hyvänsä.

Fasismi voittaa, niin kuin Orwell ja Huxley ennustivat aikoinaan. Fasismi on 2000-luvun johtava aate, kaikkien määräävien tahojen hyväksi havaitsema. Edustuksellinen puoluedemokratia on jo pitkään ollut kulissi, kansalaisten sananvapautta ollaan kieltämässä parhaillaan. Oppi tulee EU:sta, mutta myös USA:sta. Amerikkalainen konservatiivi Samuel Francis kutsui tätä systeemiä "anarkotyranniaksi".

Suomikin mukauttaa itseään "yleiseurooppalaiselle" tasolle huippuvauhtia. Tämäkö on se "Länsi" jonka uppoamisesta meidän pitäisi olla huolissaan ja jota meidän pitäisi puolustaa? Ei tässä ole mitään puolustamisen arvoista. Mutta ei tätä voi enää kumotakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Amatöörit ovat asialla. Intoa on mutta kukaan ei viitsi lukea mitä sanotaan rikoslaki 14 luku 5 pykälässä.
Rikos nimeltä poliittisten toimintavapauksien loukkaaminen. Se täyttyy jos väkivalloin estetään mielenosoitus. Poliisit estivät väkisin pois raahaamalla Sihvosta toteuttamasta poliittista toimintavapauttaan.
Tyydytään vain sanomaan, että poliisit estivät laittomasti mielenosoituksen. Rikoslaki 14 luku on säädetty siksi, että demokratia toimii. Rangaistusmaksimi on 2 vuotta vankeutta ja ko rikokseen voi syyllistyä myös poliisi. Virallisen syytteen alainen rikos, joten mikä porukka tahansa voi tehdä rikosilmoituksen.
Saisi ainakin valtakunnansyyttäjä pähkinän purtavaksi. Todiste on YouTuubilla.

E.K. kirjoitti...

Sanomattakin lienee selvää, että ensisijaisten toimenpiteiden joukkoon maassamme pitää saada eroaminen EU:sta. EU on päättäjiemme henkinen NATO, josta varmasti syydetään sen verran tukevaa uhkausta tarvittaessa että alkaa suomipojan housut tutisemaan niin ettei kukaan halua myöntää edes ikinä kuulleensa mistään vesiryhmistä tai muista viheranarkistipohjasakasta. Tämä vesisota käydään liittovaltiotasolla, ei Vanhasen kanssa.

E.K.

Vesa Iitti kirjoitti...

Hyvin kiteytetty.

Anonyymi kirjoitti...

Patriootti kommentoi:
27.2.2010 20.19 | Muokkaa
Nimimerkki ”Ajatteleva mies” on lausunut vesiasioista jo vuonna 2006 seuraavaa:

—–
Kuvailen nyt esimerkinomaisesti, kuinka useimmiten tavalliset työtätekevät (duunari, toimihenkilö, pomo , virkamies tms) ihmiset edistävät suurpääoman omaavan kapitalismin etua, omaa hyvinvointiaan heikentäen.

Lähtötilanteessa kaikki Suomen vesilaitokset ovat paikallisten kuntien omistuksessa. Veden ja jäteveden puhdistus sekä jakelu tuotetaan omakustannushintaan. Jos voittoa syntyy, ne tulevat verotuloina yhteisen hyvinvoinnin rakentamiseen, vaikkakin pitkässä juoksussa pyritään siihen, että vesi- ja jätevesimaksuilla katetaan kustannukset ja investoinnit, mutta ei tuoteta voittoa. Veden hinta pysyy kurissa, samoin jätevesimaksujen. Kaikki toiminnassa liikkuva raha ”pyörii” kotimaassa, jopa vielä omalla paikkakunnalla, hyödyttäen sitä ja sen elämää.

Sitten kapitalismin ääripään ideologian innoittamana poliitikot aina vasemmistoa myöden saadaan sumutetuksi ajatukseen, ettei tuo toiminta kuulu kunnan toimialaan ja vakuutetaan, että yksityinen firma hoitaisi tuota toimintaa tehokkaammin ja kuluttajille edullisemmin. Vesilaitoksia aletaan myydä yksityisille yrittäjille. Aluksi homma näyttää pelaavan lähes entiseen malliin, vesimaksut saattavat jopa hiukan halventua. Aikaa myöden kuitenkin toimitusvarmuus ja veden laatu heikkenevät, koska omistaja ei välitä investoida eikä panostaa kunnossapitoon tarpeeksi voittojensa maksimoimiseksi. Lisäksi hän samasta syystä ryhtyy hilaamaan hintoja ylöspäin, alalla kun ei paljon ole kilpailua, kukapa ryhtyisi rakentamaan kilpailevaa vesi- ja viemäriverkkoa

Kun yrittäjä on kupannut vesilaitostoiminnasta tarpeeksi rahaa ja kun suuret korjausinvestoinnit ovat laukeamassa käsiin, hän päättää ryhtyä elämään säästöillään ja sijoittaa ne muualle. Ränsistyneen vesilaitoksen hän myy vielä silti melkoisen hyvällä hinnalla kansainväliselle veden myyntiin, puhdistukseen ja jäteveden käsittelyyn erikoistuneelle kansainväliselle suuryritykselle, jonka bisnes ovat juuri vesilaitokset. Yrittäjä saa suomalaisesta laitoksesta huonossakin kunnossa hyvän hinnan, koska kansainvälinen toimija tietää Suomen hyvät vesivarannot ja yhä pahenevan vesipulan maailmalla. Tämä toimija ajaa maailmalle vesipörssiä, jossa hinnoiteltaisiin veden hinta, koska pörssissä ostaminen ja myyminen tapahtuu myös tulevaisuudella spekuloiden ja hinta irtoaa toiminnan realikustannuksista. Yrittäjä saa kansainväliseltä toimijalta siis melkoisen lisäpotin eläkepäivikseen, mutta toki kansainvälisen sijoittajan tarkoitus on saada ”investointinsa” takaisin voittojen kera.

jatkuu...

Anonyymi kirjoitti...

jatkuu:

Patriootti kommentoi:
27.2.2010 20.19 | Muokkaa
Nimimerkki ”Ajatteleva mies” on lausunut vesiasioista jo vuonna 2006 seuraavaa:


Tämä sijoittaja toki kunnostaa vesilaitokset jälleen, mutta sen jälkeen on hintakin paljon korkeampi. Suomen maaperästä pumpattavasta aineesta joutuvat kuluttajat maksamaan huiman korkeaa hintaa. Vaihtoehtojakaan ei ole, koska vesiverkon alueella olevien talouksien on oltava liittyneenä lain mukaan vesi- ja viemäriverkkoon. Sen verran jää peruja kunnallisista laitoksista. Vettä ei ole pakko käyttää, mutta ”siirtomaksut” verkon ylläpitämiseksi kattavat jo puolet laskusta, tosiasiassa yksinään jo enemmän kuin omakustannuperiaatteella tuotettu kunnan vesi aikanaan kaikkinensa.

Tässä vaiheessa veden kokonaishinta on jo moninkertaiseen alkuperäiseen tuotantokustannuksiin perustuvaan verrattuna ja kansalaisella ei ole juuri vaihtoehtoja kuin maksaa. Myös kaupoissa myytävä vesi tulee samojen sijoittajien omistamien yritysten kautta. Veden hinta on moninkertainen tuotantokustannuksiin nähden ja vain murto-osa siitä saatavasta rahasta jää kotimaan ja alueen hyödyksi, lähinnä tuo tuotantokustannusten osuus, joka muodostuu paikallisten ihmisten toiminnasta ja työstä. 50-80% veden hinnasta menee tästä ikuisuuteen ulkomaisille sijoittajille muualle. Maksamme siis ulkomaille siitä, että pumppaamme ja puhdistamme itse omat vetemme ja jätevetemme, sekä ylläpidämme siinä tarvittavia laitoksia kunnossa.

Tuollaisen järjestelyn puolustaminen on täydellistä idiotismia, samoin kuin se, että asiat päästetään sille mallille.
—-

(http://keskustelu.suomi24.fi/node/2910748)

_________________

Marko Sihvonen päästettiin aamulla poliisin ”huostaanotosta”.
Kadulla ilmestyi paikalle henkilö joka sanoi olevansa poliisi (nimeltään Aaltonen) ja alkoi töniä Marko Sihvosta kysellen - Meneekö paskat housuun, hä? ja ilmoittaen aikovansa järjestää Marko Sihvosen mielisairaalaan.

Jos tämä on asiallista käytöstä viranomaiselta Markoa marttyyriksi ja huomiohakuiseksi tituleeranneiden mielestä, niin mitähän mieltä ollaan sitten kun omalle kohdalle sattuu tällainen ”Aaltonen”?

Anonyymi kirjoitti...

vitun kovaa juttuu. noita ihmisille käteen niin kyl ne tajuaa. riikka go go

Anonyymi kirjoitti...

Sain kehoituksia vinkata sua Jiri laittamaan tämä kirjoitus yleisönosastolle lehtiin. Ja kannatan - eli sinne vaan. Turkulaiseen, Voimaan, Helsingin sanomiin... Minkä nyt parhaaksi katsot, mutta tää oli niin hyvä että herättäis varmaan joitakin eläkeläisiäkin, jos oikein lehdessä lukisi...

Anonyymi kirjoitti...

Mitä mahtaisi herra Keronen tuumata, jos sattuisi tätä tekstiä tulostamaan muutaman liuskan ja niitä viemään esim. pariin kirjastoon ihmisten luettaviksi? Luonnollisesti linkki ja/tai nimi papereissa lukisi.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kirjoitus minustakin :)

Raamatullisessa mielessä olemme tulleet siihen ahdistukseen aikaan, josta Jeesus kertoi opetuslapsilleen. Aikaan jolloin laittomuus pääsee ja on päässyt valtaan.

Eli nyt vaaditaan kestävyyttä ja uskoa pysyä sielä kaidalla polulla ja valistaa siinä ohessa muitakin.

Jiri Keronen kirjoitti...

Näitä kaikkia juttuja saa jakaa niin paljon kuin vain tahtoo millä tahansa keinolla. Informaatio on vapaata. :)