tiistai 18. marraskuuta 2008

Tapaus Maarit Rostedt

Turun perussuomalaisten toinen valtuutettu, Maarit Rostedt, loikkasi kokoomukseen. Loikkaus ei tullut yllätyksenä, sillä Maarit Rostedtin toiminta oli melko epäilyttävää jo pidemmän tovin. Yllätyksenä tuli kuitenkin se, että Rostedt ei loikannut vasemmistoliittoon tai SDP:hen. Helsingin Sanomiin Maarit Rostedt kertoo, että hän oli haikaillut jo kesällä kokoomukseen, ja poliittisissa piireissä kuullun perusteella hän oli pyrkinyt myös Suomen kansan sinivalkoisten listoille. Minulla on teoria, minkä vuoksi hän ei ollut kokoomuksen listoilla jo vaaleissa, ja siihen liittyy se, että hän ei olisi päässyt valtuustoon kokoomuksen listoilta sitten niin millään ilveellä. Kokoomuksen listalta löytyy rannalle jääneitä ehdokkaita, jotka saivat enemmän ääniä kuin Rostedt.

Tämä ei tietenkään ole varmaa, vaan ainoastaan spekulaatiota, koska en voi tietää, miten hänen vaalinsa olisivat kokoomuksen listoilla menneet. (Oikeasti se on varmaa; huonosti.) Tiedän kuitenkin sen, että perussuomalaisten suosion nousun takia oli äärimmäisen todennäköistä, että perussuomalaisista pääsee joitain sisälle. Tiedän myös, että Maarit Rostedtin vaalibudjetti oli enemmän kuin muiden Turun perussuomalaisten, muun muassa 11 kertaa enemmän kuin omani. En usko, että olisi mahdottomuus, että suuri osa Maarit Rostedtin äänistä tuli jo sen takia, että hän oli mainonnallisesti kaikista näkyvin perussuomalainen ja monet ihmiset tiesivät, että he äänestävät perussuomalaista, mutta eivät vain tienneet, ketä perussuomalaista he äänestäisivät. On myös otettava huomioon, että Maarit Rostedt ei varsinaisesti vastaa tyypillistä kokoomuksessa menestyvää poliitikkoa, joten mahdottomuutena ei voida pitää myöskään sitä, että Maarit ei olisi saanut lähellekään yhtä montaa ääntä kokoomuksessa kuin perussuomalaisissa.

Maarit Rostedt ei päässyt pelkästään omilla äänillään valtuustoon, vaan myös esimerkiksi Maria Lohelan melko vakuuttava äänipotti toimi veturina. Tästä huolimatta Maarit Rostedt osoittaa kiittämättömyyttä sekä perussuomalaisia että äänestäjiään kohtaan. Loikkaus itsessäänkin on jo todella törkeä veto, mutta sitten Rostedt vielä kehtaa haukkua Lohelaa Helsingin Sanomille. Jo mainitussa Hesarin jutussa Rostedt väittää, että Maria Lohela ei ole yhteistyökykyinen. Rostedtillä ei tietenkään ole tästä aiheesta yhtään minkäänlaista tietoa, koska hän ei tunne Maria Lohelaa. Itse asiassa Hesarin haastattelun antamisen aikaan Rostedt ei ollut tavannut Maria Lohelaa kahden kesken kuin kerran koko elämänsä aikana. Jotta kyseiset höpönlöpöt menevät oikeaan kontekstiin, kerron hieman Maarit Rostedtin tavasta toimia mediassa.

Maarit Rostedtillä on tapana puhua mediassa aivan mitä sattuu vailla minkäänlaista yhteyttä todellisuuteen. Hyvä esimerkki aiheesta on Turun Sanomien jo klassikoksi noussut juttu 28.10.2008, jossa Maarit Rostedt väittää minun kirjoitelleen rasistisia juttuja Internetiin muiden tietämättä. Tämä ei tietenkään ollut totta. Ensimmäiseksi "rasistiset jutut", joista Maarit Rostedt mainitsee, olivat vanha kunnon Kerosgate, ja toiseksi blogini on ollut Internetissä ja sinne on ollut suora linkki sekä Turun perussuomalaiset ry:n nettisivuilta, Jukka Aurasen blogista että Maria Lohelan blogista. Mitään blogiin kirjoitettua ei ole kirjoitettu salaa yhtään keneltäkään, minkä Maarit Rostedt tiesi aivan hyvin, mutta ei ilmeiseisti kuitenkaan tahtonut kertoa toimittajalle.

Myöhemmin puoluekokouksessamme ja sähköpostilistallamme Maarit Rostedt väitti, että hänelle oli lähetetty lausunnon perusteella sähköposteja, joissa hänelle haistateltiin vittuja. Rostedt väitti, että näitä haistatteluja oli muokattu ns. "ketjukirjeisiin", joilla hän tarkoitti Turun perussuomalaisten sähköpostilistaa. Yksikään muista Turun perussuomalaisista ei kuitenkaan nähnyt lukea näitä haistatteluja, joten kaikkien muiden tietokone/sähköpostijärjestelmä/Internet onnistui bugittamaan juuri oikealla tavalla, että Rostedt oli ainoa, jolle nämä haistatteluketjukirjeet tulivat, tai sitten Rostedt valehteli.

Rostedt kuitenkin sai sähköpostia koskien hölmöä lausuntoaan. Nämä sähköpostit eivät, toisin kuten Rostedt väitti, pitäneet kuitenkaan sisällä minkäänlaista haistattelua, vaan täysin asianmukaista tekstiä. Sähköposteihin Rostedt vastasi caps lock päällä vailla minkäänlaista aikomusta myöntää virheitään. Esimerkiksi Jarkko Pesosen lähettämä avoin kirje Maarit Rostedtille ja Rostedtin vastaus on luettavissa tästä.

Turun Sanomissa Maarit Rostedt väittää, että hän on saanut "uusnatseilta" uhkauksia loikkauksensa vuoksi. Maarit Rostedtin Internetiä, sähköpostia ja mediaa koskevan ymmärryksen ja käyttäytymistapojen tunteminen saa tämänkin väitteen näkymään oikeassa valossa. Ihmettelisin, jos Rostedt olisi saanut sähköpostia yhtään keneltäkään muulta kuin mielikuvitukseltaan.

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

HS: "Rostedt kertoi olleensa aikaisemmin perus- ja ensihoitaja, mutta pitävänsä nykyään kaikenkattavaa verkkokauppaa, jossa myydään kaikkea muuta paitsi ruokaa, juomaa ja aikuisviihdettä. "

Myydään?
http://www.maaritrostedt.palvelee.fi/
Määritelmä "verkkokaupasta" meni uusiks.

PS: Sekä Perussuomalaisten että Kokoomuksen ÄO kohosivat.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt sitten vain odottelemaan että MTV3 tai jokin muu superplushyvää lehtimiestapaa noudattava taho lainaa tämän blogi-kirjoituksesi otsikkoa jättäen ensimmäisen sanan kolmannen tavun pois ja alkaa julkisesti syyttää sinua murhaan kehoittamisesta.

Shadow Self kirjoitti...

Ei jumalauta, mitä sheissea taas. Jotenkin tämä oli toisaalta arvattavissa. "Marppa" kun oli alusta asti käyttäytynyt epämääräisesti.

Tsekkasin itsekin tuon "verkkokaupan". Ei saakeli. Mutta nimi herättää kieltämättä vähän huvitusta ;) Jos ei olisi erikseen todettu, ettei tuolla myydä aikuisviihdettä, voisi saada hyvin erikoisen kuvan siitä, millä tavalla se Maarit nyt sitten palvelee.

Soini vastasi imo ainakin ihan jees tuossa haastattelussa.

Pasi Turunen kirjoitti...

Vai että uusnatseilta meilejä :-D

Anonyymi kirjoitti...

Rostedtin elinkeino näyttää olevan Googlen ja Tradedoublerin mainosohjelmien huijaaminen niiden sääntöjä rikkomalla. Mainoksia nimenomaan ei saa esittää sivun pääsisältönä eikä niitä saa pyytää klikkaamaan, kuten Rostedt tekee.

Muuta sisältöähän Rostedtin sivuilla ei olekaan.

Kannattaisi varmaan vihjaista huijauksesta noille mainosohjelmille.

Anonyymi kirjoitti...

nyt uusnatsit masinoi elinkeinonharjoittamisen vaikeuttamista

kun olis edes lusikalla annettu, mutta pipettikään ei riitä

Anonyymi kirjoitti...

Rostedin kaltainen henkilö tulee löytämään tämän kaiken vielä edestään, aivan varmasti.

Sääliksi käy persujen petettyjä äänestäjiä. Ihmetyttää kuitenkin miksi ko. henkilöä on alunperinkään pyydetty ehdokkaaksi? Ei nimittäin hissi tunnu nousevan aivan ylös asti...

Unknown kirjoitti...

Näin tapauken kulkua seuranneena olen sitä mieltä, että Rostedtilla ei ole kaikki inkkarit kanootissa.

Kirill Kaupponen kirjoitti...

Olavi Mäenpää on itse vahvistanut, että Maarit yritti päästä Sinivalkoisten listoille. Uskomaton tapaus. Ihminen, joka yritti ensin Sinivalkoisiin, ja sitten Perussuomalaisiin, ajatusmaailmaltaan ei millään sovi Kokoomukseen. Mitenhän Kokoomuksen pomot siihen suhtautuvat? Edellinen tapaus oli Betoni Virtanen, ja loppui nopeasti hänenkin poliittinen ura. Ja se on tosi sääliä, sinivalkoisena hänellä oli sentään mahdollisuudet.

Kekke kirjoitti...

"Ihminen, joka yritti ensin Sinivalkoisiin, ja sitten Perussuomalaisiin, ajatusmaailmaltaan ei millään sovi Kokoomukseen."

Opportunistinen pyrkyri ei sovi mihinkään puolueeseen tai viiteryhmään koska hän ei välitä tai ymmärrä ryhmän eduista juuri mitään.

Ajattelin puhua Rostedtin kanssa joskus kasvotusten jo silloin kun hän panetteli Kerosta TS:n jutussa. Nyt ei enää vain huvita, olen lopullisesti tympääntynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Olen niiiin pettynyt että sihisen.
Toivon että tuollaisen PETTURI Rostedin "polittinen ura" päättyisi lyhyeen ja näin uskonkin.
Pelkkä laskelmoiva ja omien etujen ajaja.
SE loikkaaja vei yhden uskollisen perussuomalaisen paikan.
Shhhhhhh...

Anonyymi kirjoitti...

Asiasta kannattaisi tehdä kantelu oikeusministeriöön. Ei tuollainen takinkääntö ja äänestäjien petkuttaminen voi olla laillista.

Jos on, meillä on vaalilaissa Rostedtin mentävä reikä.

Anonyymi kirjoitti...

"Kannattaisi varmaan vihjaista huijauksesta noille mainosohjelmille."

Täällä näköjään on asiasta jo ollut juttua. Noin viikko sitten tein ilmoituksen googlelle asiasta ja niiden mainokset lähti pois. tein myös tradedoubleriin ilmoituksen, mutta siellä ei ole toistaiseksi mitään tapahtunut.

En aikaisemmin huommanut Sähköinen Kriisituki ry nimistä sivua. Sielät tuli kuitenkin poimittua seuraavaa.

"Yhdistyksen tavoitteena on kerätä jouluuun mennessä 5000 euroa,jolla saamme 250:lle lapselle oikea joulu.Auttamiskeinoja ovat:
Tehdä ostoksia tästä verkkokaupasta,tuotto menee hyväntekeväisyyteen."


Jotenkin epäilen suuresti tuota hyväntekeväisyys juttua. Varsinkin kun kovin kehui olevansa "verkkokauppa" yrittäjä.

Maaritin huijaamiselle on saatava loppu.

Anonyymi kirjoitti...

Olet hieno mies.

AaJii kirjoitti...

http://www.maaritrostedt.palvelee.fi/
Sivulla lukee näin:
"Kotisivut on suljettu sivuston ylläpitäjän toimesta!"

Onko odotettavissa uutisotsikkoja kuinka netsien masinointi pilasi rehellisen yksityisyrittäjän elinkeinon?