tiistai 25. marraskuuta 2008

Tapaus Maarit Rostedt episodi II

Minua melkeinpä vituttaa kirjoittaa äänestäjänsä pettäneestä Maarit Rostedtistä enää yhtään mitään, koska hän ei itse tule koskaan ottamaan mistään asiasta onkeensa, eikä hän tule loikkaustempauksensa jälkeen enää koko elämänsä aikana menestymään politiikassa, vaikka hän kuinka yrittäisi. Siitä huolimatta on pakko taas ryhtyä tähän puuhaan, vaikka ennemmin käyttäisin saman ajan survomalla kynsieni alle bamburuokoja. Olen nimittäin saanut taas sähköpostiini ja blogiini vaikka minkälaista lisätietoa tapauksesta Rostedt ja ajattelin jakaa näitä asioita niillekin, jotka niistä eivät välttämättä ole kuulleet.

Iltalehden keskustelufoorumeilla nimimerkki Grisstalli kirjoittaa melko suorasanaista tekstiä;
"Olen kyllä sitä mieltä,että pidämme liian hyvää huolta omasta roskaväestämme.Tietenkin olemme sivistysvaltio,mutta joku raja olisi vedettävä. Suomalainen sosiaaliturva on niin hyvä,että se kiirii pitkin maailmaa ja kaikki paskasakki ajelehtii tänne.Rajat kiinni vaan ja oma roskasakki ruotuun.Hyssyttely ja valehtelu poikki,töihin,vaikka risuja kerämään tai ei makseta euroakaan tukiaisia.Tulkoot sitten omillaan toimeen,niin kuin muissakin maissa."

Ja
"Onko telakalla asiat niin huonosti? Kai mun sitten täytyy sielä käydä.Taidan ruveta 'Olavi Mäenpääksi'Miksei ne känniset suomalaiset käy Hesellä syömässä juopottelunsa päätteeksi?Säilyisivät ainakiin jäteastia-bakteereilta.Vai eikö heistä ole väliä?Aina känninen suomalainen mutiaisen voittaa.Ups!Tuli rumasti sanottu."

Foorumilta löytyy kanssakeskustelijoilta vinkkejä, että nimimerkki "Grisstalli" kuuluisi perussuomalaisista kokoomukseen loikanneelle Maarit Rostedtille. Myös nimimerkin Grisstalli jatkuvasti tekemät kirjoitusvirheet ovat identtisiä Maarit Rostedtin tekemien kirjoitusvirheiden kanssa. Raskauttavin todiste löytyy kuitenkin Napsu.fi:n keskustelupalstalta, jossa Maarit Rostedt kirjoittaa nimimerkillä "Gristalli" (tosin yhdellä S:llä) vieläpä kuvan kanssa. Varmahan en voi olla, mutta melko suuri määrä todistusaineistoa näyttäisi tukevan teoriaa, että Grisstalli/Gristalli olisi Maarit Rostedt.

Grisstalli mainostaa useammassakin threadissa Maarit Rostedtin "nettikauppaa" omanaan. Maarit Rostedtin nettikauppa oli huijaussivusto, jonne oli kerätty vain kasa erilaisia Internet-mainoksia. Muuta sisältöä sivuilta ei löytynyt, mikä on vastoin näitä mainoksia sivuille tarjonneiden yritysten sääntöjä. Sittemmin Maarit Rostedtin nettikauppa on suljettu ylläpitäjän toimesta, mikä saattaa olla yhteydessä Rostedtin toimittamaan huijaukseen. Mainoshuijaus ei kuitenkaan ollut Maarit Rostedtin ainoa toimintakeino.

Maarit Rostedtin "nettikaupasta" löytyi nimittäin myös viittaus yhdistykseen nimeltään Sähköinen Kriisituki ry ja pyyntö ihmisille laittaa lahjoituksia yhdistyksen tilille. Sähköisen Kriisituki ry:n toimenkuvaa Maarit Rostedt kuvaili seuraavalla tavalla "Yhdistyksen tavoitteena on kerätä jouluuun mennessä 5000 euroa,jolla saamme 250:lle lapselle oikea joulu.Auttamiskeinoja ovat:
Tehdä ostoksia tästä verkkokaupasta,tuotto menee hyväntekeväisyyteen."
Sähköinen Kriisituki ry:tä ei löydy maistraatin ylläpitämästä yhdistysrekisteristä.

Googlettamalla nimimerkkejä Grisstalli ja Gristalli löytyy myös muita Grisstallin mielipiteitä sekä lisää osoitusta sen puolesta, että Grisstalli ja Maarit Rostedt olisivat sama henkilö. Siis jos jostain käsittämättömästä syystä ihmisiä kiinnostaa lukea moisia tekstejä. Esimerkkeinä mainittakoon Maarit Rostedtin Livejournal ja Grisstallin valaistuneet mielipiteet Matti Vanhasen korruptiorahasotkuun; "Matti Vanhanen on ehdottoman luotettava,eikä hän ole ostettavissa.Hänen ulkonäkönsäkin herättää luottamusta."

Juridisesti perussuomalaiset ei voi tehdä mitään Maarit Rostedtin loikkauksen suhteen. Mielipiteenvapauteen sisältyy oikeus vaihtaa omaa poliittista vakaumusta milloin tahansa ja mistä syystä tahansa, oli se syy vaikka puolueen äänestäjien kusettaminen oman aseman edistämiseksi. Tämä on jo senkin takia, että puolueelle olisi vaarallisempaa, jos sen sisällä olisi puolueen vastainen taho, kuin että puolueella istuisi vähemmän valtuutettuja valtuustossa. Asia on ikävä, mutta Suomen oikeusjärjestyksen nykyisessä tilassa asialle ei voi tehdä juuri mitään. Kuntalaissa on kuitenkin yksi olennainen pointti, joka on otettava huomioon; nimittäin kutsumajärjestys.

Jos Maarit Rostedt estyy tulemasta kunnanvaltuuston kokoukseen, silloin hänen tilalleen ei tule kokoomuksen varavaltuutettua, vaan perussuomalaisten varavaltuutettu. Eli aina, jos Maarit Rostedt on poissa kokouksesta, on kokoomuksen vahvuus yhden pienempi ja perussuomalaisten vahvuus yhden suurempi. Kokouksesta poissaolo tulee ilmoittaa varavaltuutetuille, ja jos tätä ei noudateta, on mahdollista nostaa aiheesta älämölö väärän kutsumajärjestyksen perusteella. Eli mikäli Maarit Rostedt ei kerro poissaoloistaan minulle ja tohtori Manu J. Vuoriolle, tulemme laittamaan prosessin pystyyn asian suhteen.

22 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen sanaton. Joka hetki näyttää enemmän siltä, että persuille kävi järjetön tuuri loikkauksessa. Kait joku on jo tehnyt rikosilmoituksen Maaritin luvattomasta keräyksestä? Niitä kun on nyt heitelty suuntaan jos toiseen. Tänään turkkarissa oiottiin Maarit-tädin lausahduksia mielipideosastolla, mm. Effi on kansallismielinen järjestö.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.blogilista.fi/kayttaja/13654

Maarit1957 == Grisstalli

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa että sivut katosivat. Google ilmeisesti otti enemmänkin nokkiinsa Maaritin mainoshuijauksesta, koska aikaisemmin Googlen haku palautti kolmantena Maaritin sivut, mutta nyt niitä ei näy enää missään itse hakutuloksissa. Linkki löytyy vain kolmansien osapuolien sivuilta.

Oikealla tavalla hakemalla on sivu kuitenkin vielä Googlestakin mahdollista onkia esille ja se löytyy myös Googlen välimuistista. Harmi on kuitenkin se, että tuota keräyssivua ei Googlen ehtonyt indeksoimaan ja välimuistittamaan. En myöskään huomannut ottaa sivuja millään tavalla talteen, joten jos rikosilmoitusta tekee, niin on vähän hankala näyttää toteen.

Anonyymi kirjoitti...

Lisäisin vielä edelliseen.

Päätin katsoa vähän tarkemmin missä nämä Maaritin sivut olivat ja näyttivät olleen kotisivu.fi palvelussa, jonka takana on yritys nimeltä Ideakone Oy.

On siis hyvinkin mahdollista että kyseinen yritys on sulkenut Maaritin sivut. On siis mahdollista, että joku on tehnyt jo sivuista rikosilmoituksen tai sitten kyseinen yritys on huomannut sivuston huijaamistarkoituksen ja sulkenut tästä syystä ne.

Laitoin kuitenkin kyselyä kotisivu.fi asiakaspalveluun ja kysyin onko sivut tallessa jossain, jos sivuston tekijää vastaan nostetaan rikossyyte. Sivut olisivat olennainen osa todistusaineistoa. Jään siis odottelemaan mahdollista vastausta.

Anonyymi kirjoitti...

En ihmetyttää se, miten noinkin tylsä kynä kuin Maarit Rostedt saa huijattua itselleen 257 ääntä. Kaiken muun hänen taholtaan jo uskonkin.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin eilen illalla Maaritin sivuilla ja kiinitin myös huomiota Sähköinen Kriisituki ry:n toimintaan.

Epäilys toiminnan laillisuudesta heräsi heti.

Kiitos Jiri, että näit vaivaa asian vuoksi, kävin antamassa uutisvinkin netin kautta ilta-lehteen.

Toivottavasti asiasta saadaan kuulla vielä ja kokoomuksen kootut selitykset ovat sitten mannaa.

Käykäähän kaikki antamassa lehdistölle uutisvinkkejä!

Turjalainen kirjoitti...

Ei helevetti.. vetää lähes sanattomaksi tuommoinen. Pitääpä linkittää lehdille.

Anonyymi kirjoitti...

Voi helvetti!

Nyt olen vasta tutustunut tähän juttuun ja hämärämmäksi vain menee. Aikamoinen akka! Enpä uskois että joku voisi huijata noin avoimesti. Kai joku on nyt tehnyt niitä rikosilmoituksia ja tutkinut verotiedot ja muut jotta saadaan tää konna telkien taa ja perussuomalainen mukaan valtuustoon? Tässähän on kyse törkeästä petoksesta!

Anonyymi kirjoitti...

http://cc.msnscache.com/cache.aspx?q=maarit+rostedt&d=74442319595794&mkt=fi-FI&setlang=fi-FI&w=6c30500d,59bdd942

täältä näkee jotakin

Jiri Keronen kirjoitti...

Maarit Rostedtin sivut ovat taas pystyssä, mutta niitä on muutettu piirun verran. Esimerkiksi Maarit Rostedt sanoo nyt, että Sähköisellä Kriisituki ry:llä ei ole vielä yhdistysnumeroa. Tällä hän tarkoittaa sitä, että se ei ole vielä mennyt yhdistysrekisteriin läpi, eikä todennäköisesti menekään. Ilmeisesti joku oli kertonut hänelle hänen toimintansa laittomuudesta. Sivustot ovat kuitenkin jälleen mainoksia täynnä oleva huijaussivusto, jota hän sanoo uudentyyppiseksi nettikaupaksi.

Anonyymi kirjoitti...

"jota hän sanoo uudentyyppiseksi nettikaupaksi."

-Ei hitto :D. Toivottavasti nämä "uudentyyppiset nettikaupat" eivät tule yleistymään...

Anonyymi kirjoitti...

Tradedoubler ei ole näköjään tehnyt vieläkään mitään asialle. Voi tietysti olla, että heitä ei kiinnosta mainosten väärinkäyttö. Viesti voisi tietenkin olla tehokkaampi jos joku mainostaja valittaisi "verkkokaupasta".

"Tälläisen kauppakanavan luominen tulee kustantamaan noin >1000 euroa."

Maaritin puheet jopa 1000€ kuluista "verkkokaupan" pystyttämiseksi kuulostaa kohtalaisen huvittavalta. Toki 10€ menee jo alle 1000€ hintaan, joten siinä suhteessa ei ihan suoraan valheesta ole kyse. Epäilen kovin suuresti, että hän olisi käyttänyt mitään ulkopuolista ammattilaista sivujen suunnitteluun ainakin kun sivujen ulkoasua katselee.

Kotisivupalveliun hintatiedot voi sen sijaan käydä katsomassa täältä.

http://www.kotisivukone.fi/hinnasto

Anonyymi kirjoitti...

Jos sallit, postaan tähän Turun Sanomissa eilen julkaistun Maaritin mielipidekirjoituksen. Tässä käy hyvin ilmi se, minkä perässä hän on. Ei yhteiskunnan asioiden hoitamisen, vaan henkilökohtaisen hyödyn. Perussuomalaiset eivät antaneet hänelle kuin kynän ja pinssin rintaan. Jopa kahvista tämä ääniharava joutui maksamaan itse niin kuin tavalliset kuolevaiset. Nyyh.

Julkaistu 25.11.2008 1:31:28
Loikka oli elämäni teko

Aivan aluksi haluan kiittää päätoimittaja Aimo Massista hänen kirjoituksestaan minusta TS:ssa 22.11. Kirjoitus oli mielestäni asiallinen ja uskon, että Massinen on omalla alallaan ammattilainen.

Haluan kuitenkin huomauttaa Massiselle, että Rostedt on ehkä tuntematon politiikan saralla, mutta yleisesti ottaen olen hyvinkin tunnettu henkilö. Vaikka Massinen epäilee, etten olisi yltänyt valtuustoon kokoomuksen kovatasoiselta listalta, hän saattaa olla väärässä. Käytin todella paljon aikaa ihmisten kanssa keskusteluihin, joten en itse allekirjoittaisi väittämää aivan äkkiseltään. Mutta sitä ei kannata jäädä jossittelemaan.

Olen yhä varmemmin sitä mieltä, että loikkani oli äänestäjieni etu. Katson tehneeni yhden parhaimmista teoista elämässäni!

Massisen mielestä loikkaukset pitäisi sanktioida eli rangaista jollain tavoin, esimerkiksi maksamalla korvauksia menettävälle puolueelle. Mitä minä voisin korvata perussuomalaisille, jotka eivät antaneet ehdokkailleen mitään muuta kuin kynän ja pinssin rintaan? Kaikki muu oli hankittava ja maksettava itse. Piirin kokouksissa perussuomalaisilla ei ollut varaa tarjota edes kahvikupposta ehdokkailleen, sekin oli itse maksettava.

Uskon, että tulemme vielä jossain vaiheessa Massisen kanssa tutustumaan muutenkin kuin kirjoitusten kautta. Saattaapa käydä niin, että Massinen jopa alkaa ajatella minusta positiivisemmin. Jääköön nähtäväksi.

Maarit Rostedt, kokoomus


Julkaistu 25.11.2008 1:31:28

Jiri Keronen kirjoitti...

Jack_V: Siihen ei oikeastaan tarvita mitään muuta kuin se, että laitetaan pari sanomalehtimainosta. Muut persujen ehdokkaat eivät laittaneet käytännössä mitään mainoksia sanomalehtiin, mutta Maarit laittoi. Persujen kannatus oli nousussa ja oli varmaa, että valtuustoon pääsee ainakin Maria Lohela ja joku toinen. Turussa persuilla ei ollut varsinaisesti ketään kovin nimekästä ehdokasta ja erityisesti persujen kohdalla ihmiset äänestävät ennemmin puoluetta kuin ehdokasta. Ei siis tarvittu muuta kuin se, että Maarit vilahtelee sanomalehdissä, niin ihmiset ajattelevat "mää oon kuitenki ajatellu persuja äänestää, niin kai toi on yhtä hyvä ku muutki". Maarit Rostedt pääsi sisään, koska persut ovat nousussa.

Ja muuten aiheesta: Yksi vaihtoehto on tehdä kantelu myös kuluttaja-asiamiehelle, sillä Maarit Rostedt mainostaa omaa sivustoaan jatkuvasti Internet-kauppana, vaikka hän ei myy siellä yhtä ainoaa tuotetta.

Anonyymi kirjoitti...

"Yksi vaihtoehto on tehdä kantelu myös kuluttaja-asiamiehelle, sillä Maarit Rostedt mainostaa omaa sivustoaan jatkuvasti Internet-kauppana, vaikka hän ei myy siellä yhtä ainoaa tuotetta."

Äsken kun katselin, niin oli kaikki mainokset kadonneet sivuilta. Koodissa näytti olevan vielä silti Googlen ja Tradedoublerin mainosten scriptit. Olettaisin siis, että myös Tradedoubler otti vinkistä vaariin ja poisti mainokset.

Tarvii kyllä sanoa, että on Maaritilla vaan pokkaa. Tuo mielipidekirjoitus oli kyllä aika ylimielisen oloinen ja siitä paisti kyllä läpi minkä perässä se Maarit juoksee. Ihmeellistä ruinaamista jostain kahvikupista jos hän on valtuustoon kerran halunnut päästä vaikuttamaan, niin ei siinä pitäisi mistään kahvikupista loukkaantua. Eikös se vaikuttaminen ole kuitenkin tärkeintä valtuutetun työssä? Kaupungin asukkaiden etujen ajaminen voi olla joskus hyvinkin kiittämätöntä hommaa varsinkin jos olet pienessä puolueessa.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt ovat sivut taas kokonaan alhaalla. No seurataan tilannetta. Tällä kertaa otin täydellisen kopion kuitenkin sivustosta.

Kuntavaaliehdokas Tampere, Eurovaaliehdokas valkoisemman tulevaisuuden eurooppalaisuuden ja Suomen asialla Lehto Seppo kirjoitti...

Google on taipumassa monikulttuurisuuskusettajiemme vaatimuksiin - Liki kaikki blogit missä vain näkyy Seppo Lehto, hakaristi tmv:aa Seppo Lehtoa puolustavaa on poistettu netistä

Seppo Lehto

Ihmetellä sopii miksi oli mm. Seppo Lehto europarlamenttiin poistettu?

Oliko syynä talvisotasormus missä näkyy hakaristi?

Tenniskoulu Tampere, tamperelaista tennisopetusta personal trainer, tyky-tenniksenä, nuorisotenniksenä sähköpostilla asiasta sopien. Kiitos tennisvalmentaja@gmail.com Nähdään tenniskentillä kirjoitti...

Arvon Herra Keronen ;)

Onko käynyt mielessä miten voisimme yhdistää UKK:n tapaan urheilun ja politiikan?

Olisiko km-liikkeessä valmiuksia osallistua aitoon suomalaiseen tennikseen sinivalkoisin ajatuksin esim. aikuisten sarjatenniksen kautta.

Nettisivut pystyyn missä km-liikkeen tenniskisat oli ne sitten Turussa, Hkissä, Espoossa tai Tampereella

Iloista mieltä ja kaamoksen taittumista odotellen

Jussi Koiranen kirjoitti...

" Eli mikäli Maarit Rostedt ei kerro poissaoloistaan minulle ja tohtori Manu J. Vuoriolle, tulemme laittamaan prosessin pystyyn asian suhteen." Sentään jotain tässäkin maassa voi tehdä. Olisi hauska nähdä että hän missaa kokouksen ilmoittamatta siitä.

Anonyymi kirjoitti...

Kun tyttö päätti rueta pelaamaan, ei kannata kuin pelata loppuun asti ja antaa akan lyödä omilla teoillaan viimeinen naula omaan poliittiseen arkkuunsa.

Anonyymi kirjoitti...

Oletko seurannut Rostedtin toimia Varsinais-suomalaisten sotaveteraanien tukihässäkän osalta?.

Anonyymi kirjoitti...

Tässäkin tapauksessa toimisi laki, joka menisi suunnilleen näin: "Jos ehdokas kesken edustuskauden vaihtaa puoluetta, menettäköön myös edustuspaikkansa ja puolue, josta loikkaus tapahtui, nostakoon varamiehen tilalle."