maanantai 22. syyskuuta 2008

Islam aiheuttaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa

Satuinpa tässä päivänä muutamana kunnallisvaaliehdokkaana ollessani saamaan sähköpostiini Amnestyltä haasteen ryhtyä toimiin naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Kaikkihan tietävät, miten fiksu yhdistys Amnesty on; valittavat Suomen yleisestä asevelvollisuudesta samaan aikaan kun Ruotsissa laaditaan laki, jolla voidaan urkkia kenen tahansa kansalaisen sähköistä viestintää täysin yksityisyydensuojasta piittaamatta. Tällä kertaa taitaa pilkka osua hipeillä omaan nilkkaan.

Islam on naisten kannalta yksi vaarallisimmista asioista, joita on olemassa. Koska islam on maailman toiseksi suurin uskonto, on se myös yksi suurimmista tai jopa suurin tekijä, joka aiheuttaa erityisesti naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Tämä johtuu siitä, että islamin uskoon ja siitä seuraavaan islamistiseen lakiin, shariaan, on kirjattu järjestelmä, joka esineellistää naisen, loukkaa naisen ihmisarvoa ja pakottaa naisen alistumaan miehensä edessä. Mikäli nainen ei suostu alistumaan islamin nimissä miehensä edessä, kuten hän alistuu jumalansa edessä, uhkaa islam naista ikuisilla helvetin lieskoilla ja kosmisilla kärsimyksillä. Bukhari 2:28 kertoo, miten suurin osa helvetin asukkaista ovat naisia ja miten he ovat joutuneet helvettiin sen vuoksi, että he eivät ole alistuneet miestensä edessä ja kunnioittaneet miehiään. Koraanissa 2 suuran jae 228 kertoo miesten olevan asteen naisten yläpuolella.

Pohja sille, miksi islam aiheuttaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa juontaa juurensa tietenkin kaiken pahan alkuun ja juureen, eli Koraaniin ja Muhammediin (rauha hänen sielulleen). Suura 4, eli naisten suura painottaa naisten alempiarvoisuutta miehiin verrattuna ja samalla myöntää muslimeille oikeuden pahoinpidellä vaimoa, mikäli vaimo ei tottele miestä.

"Miehet olkoot naisten esimiehiä, koska Jumala on asettanut heidät näihin nähden korkeampaan asemaan, ja myöskin niiden suoritusten tähden, joita miesten on omaisuudestaan naisten hyväksi tehtävä. Hyveelliset naiset ovat alistuvaisia ja vaalivat huolellisesti, kätkössä, kaikkea sitä, minkä Jumala on kätköön tarkoittanut. Mitä niihin tulee, joiden puolelta kohtaatte uppiniskaisuutta, niin varoittakaa heitä, erottakaa heidät vuoteestanne ja kurittakaa heitä, mutta jos he silloin tottelevat teitä, niin älkää etsikö riitaa heidän kanssaan. Katso, Jumala on ylevä ja suuri."

Bukharin hadith-kokoelma kertoo kohdassa 72:715, miten miehensä hakkaamaksi tullut nainen tuli Muhammedin luo pyytämään apua. Muhammed torui vaimoa ja käski hänen palata miehensä luo ja alistumaan miehen tahtoon. Muslimin hadith-kokoelman 4:2127 kuvailee puolestaan sitä, miten Muhammed itse hakkasi Aishaa, joka tunnetaan parhaiten Muhammedin lapsivaimona. Hadithissa Aisha kertoo, että "hän löi minua rintaan, mikä aiheutti minulle tuskaa". Abu Dawud 2142 puolestaan sanoo, että mieheltä ei tule edes kysyä syytä sille, minkä vuoksi hän löi vaimoaan.

Islamistinen laki, sharia, puolestaan luettelee neljä syytä, minkä vuoksi mies saa lyödä vaimoaan. Mies saa lyödä vaimoaan, jos vaimo ei pidä itseään kauniina miestä varten, suostu miehen seksuaalisiin vaatimuksiin, lähtee kodista ulos ilman lupaa tai hyväksyttävää syytä tai jos nainen ei täytä uskonnollisia vaatimuksia. Koraanin ja hadithien mukaan vaimolle langetettaviin uskonnollisiin vaatimuksiin kuuluu alistuminen miehen edessä, oman alhaisemman paikan hyväksyminen ja miehen totteleminen. Sharia myös tekee naiselle melko mahdottomaksi todistaa raiskauksen tapahtuneen, sillä sharia edellyttää joko raiskaajan tunnustusta tai neljää miespuolista todistajaa. Jos raiskausta ei voida sharian mukaan todeta tapahtuneeksi, tulee naista rangaista ruoskimalla. Saudi Arabiassa nainen tuomittiin saamaan 200 ruoskaniskua ja puoli vuotta vankeutta, koska hän tuli raiskatuksi.
[ Sharian asettamat todistajavaatimukset käyvät ilmi myös Koraanista, 24. suuran kohdissa 4 ja 13. Perusta käskyille löytyy Bukharin hadith-kokoelmasta kohdasta 5:59:462, jossa Aishaa syytetään pettämisestä. ]

Somalian asukkaista noin 100% on sunnimuslimeja, eli he edustavat islamin kahdesta pääsuuntauksesta "suvaitsevaisempaa". UNICEFin arvioiden mukaan Somalian naispuolisista asukkaista 95% ovat joutuneet ympärileikatuiksi. Naisten ympärileikkaus on Islamia vanhempi traditio, eikä se suoraan liity islamiin uskontona. Tästä huolimatta ympärileikkaus suoritetaan islamilaisissa maissa yleensä uskonnollisista syistä Allahin nimeen ja sitä puolustellaan uskonnolla. Kirjassaan "Infidel" Ayaan Hirsi Ali kuvailee hänelle tehtyä ympärileikkausta epäinhimilliseksi. Ayaan Hirsi Alin klitoris leikattiin irti ilman minkäänlaista puudutusta ja hänen vaginansa ommeltiin kiinni niin, että siihen jätettiin vain pieni reikä virtsaamista ja kuukautisia varten. Alin jalat sidottiin toisiinsa kiinni, jotta hän ei voisi liikkua ja repiä helposti tulehtuvaa verisilppua haarovälissään auki. Ympärileikkauksen ideana on se, että mies voi tunnistaa naisen neitsyeksi, mistä seuraa naisten ympärileikkauksen ja islamin välinen yhteys. Hääyönä mies repii ompeleet auki ja veriset lakanat esitellään häihin kokoontuneille sukulaisille.
[ Islamin ja naisten sukupuolielinten silpomisen suhteesta kertoo tämä artikkeli. ]
[ Video naisten ympärileikkauksesta. Ei todellakaan suositella heikkohermoisille. ]


Islam käskee naisia kätkemään ruumiinsa, jotta naiset eivät houkuttelisi miehiä tekemään syntiä. Koraanissa naisten pukeutumista käsitellään Valon suurassa (24:31) ja Liittoutuneiden suurassa (33:59). Abu Dawudin hadith-kokoelmassa kohdassa 32:4092 Muhammed itse käskee naisten peittävän ruumiinsa, paitsi kasvot ja kädet. Afghanistanissa naiset joutuvat pukeutumaan täyteen chadri-burkaan, joka peittää heidät kokonaan ja jossa jopa silmät peitetään mustalla ritilällä, jonka läpi nainen juuri ja juuri näkee. "Suvaitsevammat" muslimit peittävät naiset hunnuttamalla heidät ainoastaan niin sanottuun niqabiin. Ajatus siitä, että naiset pelkästään olemalla piiloutumatta säkkeihin aiheuttavat miehissä kiimaa siirtää vastuuta mieheltä naiselle ja antaa uskonnollisen perustelun oikeuttaa esimerkiksi raiskaaminen sillä, että "nainen halusi sitä" tai että "nainen provosoi pukeutumisellaan". Tämän lisäksi jo nuorten lasten pakottaminen islamilaiseen pukeutumiseen aiheuttaa heille henkisiä ongelmia, alistaa heidät islamilaiseen muottiin ja ryöstää heidän lapsuutensa.
[ Lasten henkisten ongelmien ja islamilaisen pukeutumisen yhteyttä käsitellään tässä. ]

Islamilaisissa maissa naisia kohdellaan äärettömän huonosti. Iranin presidentti on julistanut naiset vihollisiksi ja esimerkiksi Karachissa raiskataan arviolta vähintään 100 naista päivässä. Naisten huono kohtelu ei myöskään jää islamilaisiin maihin, vaan muslimit tuovat sen mukanaan. Britanniassa toimiva sharia-tuomioistuin on alkanut käsitellä rikoksia ja antaa tuomioita, jotka menevät Brittilän oman lain ohi. Tuomiot naisiin kohdistuvista väkivallanteoista ovat, kuten arvata saattaa, lieviä, merkityksettömiä ja vastoin länsimaista oikeudentajua. Suomessa maahanmuuttajat roikkuvat seksuaalirikosten kärkipaikalla ja tekevät merkittävästi enemmän seksuaalirikoksia kuin suomalaiset. Vuonna 2005 ulkomaalaiset tekivät noin 27% raiskauksista. Ulkomaalaisten suorittamien raiskausten määrä on kasvanut vuosittain sekä absoluuttisesti että suhteessa. En aio sanoa mitään Oulun joukkoraiskauksista.
[ Ulkomaalaisten rikollisuus Suomessa är här ]

Islam on uskonto, josta seuraa naisille kärsimystä. Mikäli ihmiset selittävät, että islam on rauhan uskonto, islam kunnioittaa tasa-arvoa ja niin edelleen, he joko eivät tiedä asiasta tai sitten he valehtelevat. Mikäli ongelmaa ei tunnusteta, ei ongelmalle voida tehdä yhtään mitään. Mitä enemmän suomalaiset hyväksyvät ja "suvaitsevat" islamista, sitä enemmän naiset tulevat kärsimään Suomessa johtuen islamista. Jo nyt Suomi on hyväksynyt islamin mielivaltaisia sääntöjä naisten eriarvoisesta kohtelusta ja tälle kehitykselle ei ole näkyvissä minkäänlaista realistista vastavoimaa, mikäli ihmiset eivät ymmärrä, että islamin kunnioittaminen merkitsee automaattisesti sitä, että samalla jätetään huomioimatta musliminaisten omat oikeudet olla tulematta miehensä hakkaamaksi, raiskaamaksi ja aivopesemäksi alistumaan. Islamilla ei ole mitään oikeuksia mihinkään suuntaan, mutta ihmisillä on. Miettikääpä sitä.

16 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Mitään lähdeviitteillä väitteiden alkuperän ilmoittavaa ja siten koraaanin tulkintaan perustuvaa syytä poistaa kyseinen kirjoitus Usarilla ei ole ollut.

Ihan poliitiiset perusteet näköjään ovat olleet käsillä. Mikä on aika mielenkiintoista vaaliehdokkaita varten perustetulla poliittiseen keskusteluun suunnatulla blogi-alustalla.

Ihme sensuuria. Eikö islamia saa arvostella politiikassa? Miksi ei saa? Jos kirjoituksesta joku on eri mieltä, hänhän voi kommentoida vapaaasti, tai osoittaa lainausten virheellisyys, jos niin on.

Politiikkaan kuuluu keskustelu, ei sensuuri.

Jaska kirjoitti...

Money talks.

Usarin omistajahan (Nicklas Herlin) on Cargotecin pääomistaja.

Cargotecillä voi olla joku tarjouskilpailu menossa arabimaailmassa ja herkässä tilanteessa pelataan varman päälle.

reino kirjoitti...

Sensuroi mitä sensuroi, mutta helvetin hyvä meno joka tapauksessa, Keronen! Jatka samaan malliin.

Turjalainen kirjoitti...

Loistavaa tekstiä. Tätä tarjolle kaikkiin lehtiin!

Turjalainen kirjoitti...

Lisäsin suosituksen tähän kirjoitukseesi parin lainauksen kera omaan blogiini.

Anonyymi kirjoitti...

"Ayaan Hirsi Alin klitoris leikattiin irti ilman minkäänlaista puudutusta ja hänen vaginansa ommeltiin kiinni niin, että siihen jätettiin vain pieni reikä virtsaamista ja kuukautisia varten."

Oletko nyt ihan varma naisen anatomiasta?

Jiri Keronen kirjoitti...

Olen.

KeiKKa kirjoitti...

Naisten/tyttöjen sukupuolielimien silpominen perinteiden ja/tai uskonnon nimissä on ehdottomasti ihmisarvoa alentava ilmiö, josta tulee irtisanoutua ja sen poistamiseen tulee vaikuttaa. Blogissasi "unohdit" mainita muutaman asiaan liittyvän seikan, jotka tod. näköisesti tiedät, mutta joita et syystä tai toisesta halua asiassa mainita.
Tyttöjen sukupuolielimien silpominen todellakin kaikessa vastenmielisyydessään kuuluu useiden afrikkalaisten maiden (etenkin Somalian) traditioihin. USEISSA muissa islaminuskoisissa maissa kyseistä perinnettä EI laajamittaisesti harjoiteta ja asian juuret juontavat aikaan ennen islamin uskoa, kuten mainitsitkin.
Jopa kristityt tai ei-islamilaiset afrikkalaiset harjoittavat kyseistä traditiota alueilla, joilla perinteet ja uskonnot muutenkin sekoittuvat mukavasti keskenään.
Silpomisen poistamiseen myös pyritään vaikuttamaan. Erilaisten projektien kautta asiaan on saatu jopa tuloksia. Toki tulokset laajassa mittakaavassa eivät varmaankaan näyttäydy (vielä) sellaisina kuin haluaisimme, mutta esim. World Visionin, Unicefin, Planin ja Kepan sivuilta voi asiasta hankkia tietoa:

Esim.
http://www.kepa.fi/kumppani/arkisto/2006_6-7/5086

Tukemalla järjestöjä ja toimijoita, jotka paikan päällä työskentelevät silpomisen vähentämiseksi asiaan VOI vaikuttaa. Myös Afrikassa monet poliittiset tahot toimivat asian kitkemiseksi. Itseasiassa silpomisen kiletämisestä on laadittu ns Maputon sopimus, jonka 15 maata on hyväksynyt. Perinteiden ja käytäntöjen todellinen muuttaminen vaatii tosin muutakin kuin paperille kirjoitettuja sopimuksia ja lakeja, tässäkin asiassa. Eli jalkaantumista yhteisöihin ja pitkäjänteistä, luottamusta synnyttävää työtä.

Itsekin suomalaisen tyttölapsen isänä tuen rahallisesti (n.2,5% nettotuloistani/kk) järjestöä joka työskentelee Sierra Leonessa (jossa myös silpominen on yleistä) nimenomaisesti tyttöjen aseman parantamiseksi esim. heidän koulutustasoa ja terveydenhuoltoa parantamalla. Vaikka halveksit tällaisia meikän kaltaisia "suvaitsevaisia" se on mielestäni ainut realistinen tie saavuttaa tuloksia tässäkin asiassa.

Suomessa asuvien maahanmuuttajien kohdalla silpomista ei tule missään nimessä sallia ja lakikin asiassa on varsin selkeä. Jos 18v nuori mies haluaa esinahkansa irti napsaista uskonnon tai muun sen kaltaisen perversion nimissä niin siitä vaan. Tosin mielellään omalla rahalla, jos terveydellisiä perusteita asiassa ei ole.

Jiri Keronen kirjoitti...

Ympärileikkausta koskevan tekstin alla on linkki, jossa selitetään islamin ja ympärileikkauksen suhde laajamittaisemmin. Se ei ole mitenkään piiloteltu. Linkin alla muun muassa kerrotaan, että monet islamilaiset koulukunnat kieltävät naisten ympärileikkauksen islamin vastaisena.

Et sinä ole "suvaitsevainen". Sinä pyrit tekemään asioita, joista on oikeasti hyötyä. (Kuten esimerkiksi tuo, että lahjoittaa rahaa hyödylliseen hyväntekeväisyyteen.) "Suvaitsevaiset" puolestaan pyrkivät rajoittamaan ihmisten perusoikeuksia, sananvapautta tai yksityisyydensuojaa kulttuurirelativistisen rikastuksen nimissä.

"Suvaitsevaisia" ovat esimerkiksi valtionsyyttäjä Mika Illman, joka rikkoo EIS:n oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä koskevia pykäliä jahdatessaan ajatusrikollisia, ja Tarja Cronberg, joka pyrkii rikkomaan tietosuojakäytäntöjä monikulttuurisuuden nimissä. "Suvaitsevaisia" eivät ole ihmiset kuten Jyrki Kasvi, Martti Ahtisaari tai Gandhi.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä vittuu toi on??? Et tiiä mitään vitun vittua islamista!! Pidä turpas kiinni!! Älä sekoita vitun kulttuuria ja islamia!! Vittu, mua ärsyttää sun kaltaset ihmiset jotka eivät tiiä mitään vitun vittuu asiasta ja sitten saarnaa siitä!!

Anonyymi kirjoitti...

Iskikö jollekkin ählämille todellisuus päin kasvoja?

man with desire kirjoitti...

http://www.kotipetripaavola.com/islammitalannentuleetietaa.html

Islamin todellinen luonne

edward joe kirjoitti...

cbd for sale, cbd legal shop, cbd near me, cbd premium, cbd hemp oil, cbd capsules, cbd oil

cheric kirjoitti...

https://www.worldvision.in/, worldvision.in, world vision, sponsor a child in india, sponsor a child

CBD OIL kirjoitti...

gotocbdoil.com , gotocbdoil.us , gotohempoil.com , thesafecbdoil.com

sponsor a child kirjoitti...

worldvision.in