maanantai 17. tammikuuta 2011

Muutos 2011 presents Crushing the Balls of Muhammad + Kirkko irti valtiosta

Muutos 2011 järjestää ensimmäisen metallimusiikin iltansa 28.1. Turussa S-Osiksella. Illan tarjonnasta vastaavat bändit Frostbitten Kingdom, Funeral Feast sekä Ravage Machinery. Tapahtuma alkaa kello 21 ja liput maksavat 5 euroa, eli edullista on.

Illan aloittaa Rovaniemeltä peräisin oleva Ravage Machinery, joka tykittää rankkaa thrash metallia Slayerin ja Anthraxin hengessä. Keikka on bändin soolokitaristin Kalle Hotin jäähyväiskeikka. Myöhemmin vuorossa on Funeral Feast, eli turkulainen mustempaa death metallia soittava pumppu, jonka riffit kouraisevat palleista ja lisäävät miesten siittiöiden määrää. Funeral Feast on parhaillaan työstämässä toista albumiaan, jolta keikalla kuultanee biisejä. Illan päättää turkulainen eeppinen black metal -orkesteri Frostbitten Kingdom. Frostbitten Kingdom julkaisi viime vuonna uuden levynsä Infidel Angel, jonka tematiikka koskee asiaa, joka saa monet länsimaiset vaikeroimaan poliittisen korrektiuden tuskassa; nimittäin islamia.

Tule mukaan rokkaamaan tapahtumaan, jossa tanner tärisee ja profeettojen pallit kilisevät! Ilta on Dion hengen siunaama.Metalli-illan kunniaksi Muutos 2011 ehdottaa kansanäänestyksen järjestämistä kirkon ja valtion suhteesta. Viimeaikainen jatkuvasti kiihtyvä erobuumi kirkosta on osoittanut, että kirkon perinteinen rooli on murtumassa, eikä se näyttele enää samanlaista osaa suomalaisten elämässä kuin ennen. Lisäksi kirkon ja valtion erottamiselle löytyy myös teologiset perusteet kristinopista itsestään.

Suomen muuttuessa uskonnollisesti yhä monimuotoisemmaksi valtiollisen kirkon asema ei ole enää samalla tavalla perusteltu kuin ennen. Kirkon jäsenmäärä vähenee jatkuvasti yhä useamman ihmisen tuntiessa, että kirkko ei ole heidän kotinsa. Samaan aikaan esimerkiksi islamilaisten, buddhalaisten ja muiden uskovaisten määrä kasvaa jatkuvasti. Erottamalla kirkon ja valtion toisistaan voidaan varmistaa, että kaikkia uskontoja kohdellaan tasa-arvoisesti.

Kirkon valtiollinen asema tarkoittaa sitä, että myös ne, jotka eivät usko kristinoppiin, joutuvat tukemaan kyseistä uskontoa. Esimerkiksi 18 vuotta tammikuussa täyttänyt henkilö, joka eroaa kirkosta, joutuu maksamaan 12 kuulta kirkollisveroa riippumatta siitä, että hän erosi kirkosta välittömästi sen oltua mahdollista. Lisäksi yritykset joutuvat maksamaan yhteisöveroa kirkolle, vaikka yksikään yrityksen työntekijä tai toimija ei kuuluisi kirkkoon tai uskoisi kirkon opetuksiin. Tämä on vastoin uskonnon- ja omantunnonvapautta, joka on yksi tärkeimmistä ihmis- ja perusoikeuksista.

Myös kristinoppi tukee valtion ja kirkon erottamista. Suurin osa suomalaisista ovat luterilaisia. Martin Lutherin raamatuntulkinnan mukaan luterilaisuuteen kuuluu niin sanottu kahden regimentin oppi, joka tarkoittaa käytännössä maallisen ja henkisen vallan erottamista toisistaan. "Antakaa keisarille, mikä keisarille kuuluu ja Jumalalle, mikä Jumalalle kuuluu." Kirkon ja valtion erottamiselle löytyy siis myös raamatullista sekä teologista tukea.

Kirkon ja valtion erottaminen myös mahdollistaisi kirkolle suuremman vapauden toteuttaa omia uskonnollisia periaatteitaan. Koska kirkko ja valtio ovat Suomessa yhtä, joutuu kirkko noudattamaan kaikkia niitä vaatimuksia ja velvoitteita, jotka koskevat julkista valtaa. Tämän vuoksi esimerkiksi homokeskustelussa kyse ei ole pelkästään siitä, salliiko kristinusko homoavioliitot vai ei, vaan myös siitä, että valtionkirkkona kirkon on Suomen perustuslain mukaan kohdeltava kaikkia tasa-arvoisesti. Jos kirkko ja valtio erotettaisiin toisistaan, voisi kirkko päättää omista uskonnollisista periaatteistaan vapaammin kuin nykyään. Tällöin esimerkiksi naispappeus ja homoavioliitot muuttuisivat uskonnollisiksi kysymyksiksi sen sijaan, että ne olisivat pääasiallisesti perustuslaillisia ja perusoikeudellisia kysymyksiä.

Kun perustuslakia ollaan muuttamassa, tulisi kansalle antaa mahdollisuus lausua mielipiteensä tästä viime aikoina tapetilla olleesta kiistakysymyksestä. Kansanäänestyksen järjestäminen kirkon ja valtion suhteesta on perusteltua kirkon radikaalisti muuttuneen aseman sekä ihmisoikeuksien toteutumisen että kristinopin periaatteiden vuoksi.

12 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Tunnetussa turkulaisessa hengessä heitän: Pitäisi olla "suurin osa suomalaisista on..."

;)

Eldis kirjoitti...

Crushing the Balls of Muhammad?

Hävisitte pelin. http://www.lolblog.co.uk/wp-content/uploads/2008/10/facepalm.jpg

Jiri Keronen kirjoitti...

Actually this is Win Eternal.

Anonyymi kirjoitti...

Minun mielestäni tapahtuman nimi on mauton.

Anonyymi kirjoitti...

Dio varmaan olisi arvostanut hänen nimensä yhdistämistä politiikkapeliin.

Helena kirjoitti...

Kehtaatki sotkea Dion tämänlaiseen paskaan! Mauton nimi tapahtumalla ja paskat bändit. Ei ihme ettei paremmat orkesterit uskaltautuneet mukaan..

Anonyymi kirjoitti...

Yllättävän kielteisen reaktion tämä tapahtuma saa ihmisissä aikaan. Ilmeisesti islam on monille suuri tabu: sitä ei saa kritisoida, siitä ei saa tehdä pilkkaa (muita uskontoja ja ideologioita kyllä saa pilkata ja arvostella).

Länsimaisten kuolemansyntilista: 1. islamin kritisoiminen.

Sairasta.

Anonyymi kirjoitti...

Huvittavaa huomata miten sakki vaahtoaa tuosta tapahtuman nimestä.
Kun kerran kuussa suurinpiirtein saat lukea jostain Black Metal tapahtumasta nimeltä "raping the anal of jesus" tai jotain muuta vastaavaa. Huvittavaa tästä tekee sen että vaikka aivan samalla tavalla pilkataan profeettaa jne. kukaan ei suutu. Mutta kun kyseessä on sitten islam niin pitää nostaa asiasta kauhea meteli.
Joopa joo oikeesti...

Suosittelen että mullahit nyt menevät vähän itseensä ja myös kaikki muutkin islamia fanaattisesti puolustavat "suvaitsevaiset" ihmiset.
Voi ottaa ihan rauhallisesti tuollaisten asioiden kanssa eikä aina tarvitse vetää hernettä nenään kun joku sanoo "lol muhammed lol".

PS. Uskoisin että DIO viittaus oli pikemminkin hevihenkinen LÄPPÄ kuin asettamista häntä jonkin poliittisen aatteen taakse. Siis srsly...

Enkä aio pyytää kirjoitusvirheitäni anteeksi.
Olenhan sentään taiteilija.

-Taiteilija

Uuden Aallon Maria kirjoitti...

Kiitokset mainiosta keikasta.
Jään odottelemaan vastaavaa Helsingin keikkaa, jota kai oli jo vähän lupailtu.

Balss to the wall !11

Uuden Aallon Maria kirjoitti...

^Corrected : Balls.

JackK kirjoitti...

JUMALAA EI VOI PILKATA. VAIN IHMISIÄ VOI PILKATA. -- SIINÄ ONKIN VAIKEA RAJANVETO. RAAMATTUA, KORAANIA, SKIENTOLOGIAN TEKSTEJÄ, HINDULAISIA, SIKHIEN, BUDDHALAISTEN, SHINTOLAISTEN JNE. KIRJOITUKSIA MIELIPITEITÄ VOI ARVOSTELLA, NIILLE NAURAA SIIS PILKATA USKOMUKSIA, TYPERIÄ AJATUKSIA JA JUTTUJA. KYSEENALAISTAA, HAASTAA, KRITISOIDA EHDOTON VAPAUS, MISTÄ EI SAA ANTAA PERIKSI, MISTÄ EI SAA LUOPUA. --- Asiasta kolmanteen eli PAKKORUOTSIIN,
Henna Virkkunen teki imperiumin vastaiskun Jyväskylässä 9.2.11. Virkkunen puhuu jo tulevista hallitusneuvotteluista, missä ruotsin kielen asema turvattava. Samalla puhuu ruotsin opetuksen tehostamisesta ja ruotsinkielisten palvelujen turvaamisesta. --- Vaaleissa tämä on ratkaistava tämä homma, sinne on saatava uudet edustajat. ---- Omalta kohdaltani olen ajatellut, että käyn katselemassa ja kuuntelemassa 31.3.11 Eduskuntatalolla mitä poliitikot puhuvat.
Lastani en laita pakkoruotsitunneille, kun sen aika koittaa. Saa nähdä mitä siitä seuraa. Tyttäreni on nyt ekalla. Tulevatko poliisit raudoissa hakemaan ruotsin tunnille, vai erotetaanko koulusta, vai mitä meinaavat tehdä, katsotaan sitten, ei kai ne tappaakaan voi. Tämä on vaalilupaukseni. Alistutaanko me aikuiset ihmiset, lasten isät ja äidit, siihen, että meitä pidetään tyhminä, kykenemättöminä päättämään tässä kieliasiassa? Ollaanko nöyryyttävän sanelupolitiikan uhreja? Kansa haluaa valinnan vapautta ja poliitikot, kuten Virkkunen, sanovat, että lisää tehostettua ruotsin opetusta! Sanat eivät riitä, huuto ei kuulu poliitikkojen korviin. On tekojen aika. Mielestäni lakko on niistä rauhanomaisin heti äänestyksen jälkeen.
*** Äänestäjät saatava liikkeelle! ***
Näen jo sieluni silmin otsikot Frankfurtin ja Pariisin lehdissä, missä kerrotaan Suomen koulujärjestelmästä. Hieno kuva, missä kirkuvaa tyttöä raahataan käsi- ja jalkaraudoissa opiskelemaan ruotsia. --- Saiskohan tämmöiseen kansalaistottelemattomuuteen kavereita? Gandhi sai paljon aikaan ihan vaan tekemättä mitään eli passiivisella vastarinnalla. Mikäli vanhemmat sanovat lapsilleen, että ruotsin tunneille ei tartte sitten enää mennä. Minä ainakin teen sen. Tyttäreni on nyt vasta 7-vuotias, täytyy vähän aikaa odottaa.
Vapaus ! Suomessa voitava käydä kouluja ilman pakollista ruotsia.

Anonyymi kirjoitti...

Kummallista että Muutoslaiset "yllättyvät" tapahtuman nimestä provosoitumisesta. Jos halutaan tulosta ja varsinkin vuorovaikutusta islamin kanssa, en usko että se onnistuu parhaiten tällä.

Naiivia.

Ps. Dion nimen liittäminen tällaiseen roskaan sai verenpaineen nousemaan. Törkeää ratsastusta. Levätköön mies rauhassa.