torstai 2. joulukuuta 2010

Rauhanomainen mielenilmaisu rasismin uhrien ja suomalaisuuden puolesta Turussa 6.12.

Muutos 2011 järjestää itsenäisyyspäivänä 6.12. Turussa rauhanomaisen mielenilmauksen rasismin uhrien ja suomalaisuuden puolesta. Mielenilmaus alkaa Turun tuomiokirkon edessä 17:45. Mielenilmaus alkaa Muutoksen kansanedustajaehdokas Jari-Petri Heinon puheella. Myöhemmin mikrofoni on avoin ja puheita voi pyytää paikan päältä Muutoksen puheenjohtaja Jiri Keroselta. Mielenilmauksessa sytytetään kynttilät rasismin uhrien ja suomalaisuuden puolesta kello 18:00.

Suomalaiset ovat kansa, jota on läpi koko sen historian alistettu ja vainottu. Ruotsin vallan aikana Suomen ja sen kansan kohtalosta määräsivät ruotsalaiset, ja suomalaiset olivat lähinnä pelinappula suurvaltapolitiikassa. Tsaarin aikana suomalaisia vastaan käytiin erilaisia venäläistämisohjelmia, joissa suomalaisuus tahdottiin tuhota ja sen tilalle luoda venäläinen identiteetti. Suomalaiset kansana tietävät, mitä on etninen vaino.

Itsenäisyyspäivänä suomalaisten on hyvä ymmärtää, miten arvokas asia itsenäisyys ja suomalaisten olemassaolo on. Samalla suomalaiset voivat muistaa, että kaikki maailman kansat eivät ole olleet yhtä onnekkaita kuin me. Monet kansat ovat tuhoutuneet etnisten vainojen kohteena tai niiden vapaus on riistetty. Itsenäisyyspäivä antaa meille mahdollisuuden muistaa Ruandan kansanmurhassa kuolleita, Hitlerin ja Stalinin juutalaisvainojen uhreja sekä kaikkia muita kansoja ja yksilöitä, jotka ovat milloinkaan joutuneet kokemaan rasismia tai etnistä vainoa, kuten suomalaiset ennen.

Emme voi muuttaa historiallisia vääryyksiä, mutta meidän tulee tehdä kaikkemme, että niitä ei enää tapahdu. Meidän ei tule olla katkeria menneisyydestä, vaan iloisia nykyhetkestä. Synkät ajat historiassa ovat ainutlaatuisia tilaisuuksia oppia. Niin pitkään kuin muistamme oman historiamme, pystymme ymmärtämään, miten tärkeää itsenäisyys on kansalle ja miksi meidän on seisottava kaikkien rasismin uhrien rinnalla ja taisteltava määrätietoisesti, jotta jonain päivänä kaikki kansat olisivat vapaita vainosta ja määräämään omasta kohtalostaan.

Tule itsenäisyyspäivänä Turun tuomiokirkolle sytyttämään kynttilä osoituksena tuestasi suomalaisuudelle ja rasismin uhreille! Oma kynttilä, lyhty tai soihtu mukaan! Paikalle on kutsuttu kaikkien puolueiden edustajat.Lisää tietoa:
Tapahtuman Facebook-yhteisö

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia kaikille hienoista puheista! Paikalle saapui vain neljästä eri puolueesta puhujia!

1.Muutos2011
2.Vapauspuolue
3.Piraattipuolue
4.Vasemmistoliitto

Vanhoista puolueista paikalla oli vain Vasemmistoliitto ja tästä annettakoon heille tunnustusta.

Paikalliset lehdet eivät ole asiasta kirjoittaneet mitään ja vaikuttaakin siltä, että valtapuolueet halusivat tahallaan jättäytyä paikalta pois.

Sosoomuksen äänenkannattaja "Turun Sanomat" ei tietystikkään kirjoittanut tapahtumasta mitään, koska se olisi oleellisesti voinut vähentää muutenkin jo vaikeuksissa olevaa paikallisen Sosoomuksen kannatusta.

Itse elin pienessä toiveessa, että edes RKP:n edustaja olisi tullut paikalle pitämään pienen puheen, mutta EI!ja koska suomen vanhin oikeistopopulistinen rasistipuolue RKP ei pitänyt puhetta, en jaksanut itsekkään motivoitua, että olisin pyytänyt puheenvuoroa.

Perussuomalaisten puuttuminen paikalta hämmensi kovasti, eikö suomalaisuuden puolustaminen enään merkitse mitään? tai häiritsikö rasismin vastaisuus oikeastikin?(en nähtävästi eronnut persuista turhaan) kotona mietin, että onko persut jo niin lapsellisen laskelmoivia, että eivät halua julkisuutta muille kuin itselleen ja kokevat Muutoksen puolueena uhakseen? Veikkaukseni on, että persuistakin tulee vain yksi tavallinen konsesus puolue muiden hienostoperseilijöiden joukkoon.

T:Eki