tiistai 2. kesäkuuta 2009

Irakilaiset ja somalit ovat yliedustettuna aivan väärissä tilastoissa

Helsingin Sanomat uutisoi, että Suomi lisää turvapaikanhakijoiden iänmäärityksiä ja kielianalyysejä, koska turvapaikanhakijoiden määrä luonnollisesti räjähti käsiin pian sen jälkeen, kun eduskunta hyväksyi liki yksimielisesti Euroopan päättömimmän ulkomaalaislain, eli Lex Thorsin, samaan aikaan, kun muut EU:n jäsenvaltiot tiukensivat omaa maahanmuuttolainsäädäntöään. Odotetusti maahanmuutto (tai siis humanitaarinen maahanmuutto) nousi välittömästi kasvuun, mikä aiheuttaa loogisesti myös maahanmuuton ongelmien kasvua.

Kun puhutaan maahanmuuton ongelmista, ei tietenkään tarkoiteta oikeasti työperäistä maahanmuuttoa. Oikeasti työperäinen maahanmuutto on melkein tyystin vapaa ongelmista, minkä lisäksi siitä on myös hyötyä vastaanottavalle valtiolle. Samaa ei kuitenkaan voida sanoa niin kutsutusta "humanitaarisesta maahanmuutosta", joka tarkoittaa käytännössä kaikkea sellaista maahanmuuttoa, jota ei voi perustella millään rationaalisella, vaan ainoastaan epämääräisellä ja mitään tarkoittamattomalla löpinällä kuten "kulttuurin rikastaminen" tai "työvoimapula". On empiirisesti selvää, että humanitaarisesta maahanmuutosta seuraa ongelmia.

Pelkästään tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Suomeen on tullut 1 822 turvapaikanhakijaa. Viime vuonna samalla ajanjaksolla Suomesta haettiin turvapaikkaa 540 kertaa, eli turvapaikanhakijoiden määrä on yli kolminkertainen. Turvapaikanhakijoista suurimmat ryhmät, eli irakilaiset (687) ja somalit (435) muodostivat yli puolet kaikista turvapaikanhakijoista. Seuraavina tulleet ryhmät, eli afghanistanilaiset (126), iranilaiset (59) ja kosovolaiset (43) eivät päässeet lähellekään somalien ja irakilaisten lukumääriä.

Turvapaikan lisäksi toinen perinteinen tapa jäädä Suomeen on oleskeluluvalla, joita haettiin vuoden 2009 ensimmäisellä neljänneksellä 5 426 kappaletta. Oleskeluluvista hyväksyttiin 4195 kappaletta, mutta koska hakemuksia tulee enemmän kuin niitä ehditään käsitellä, eivät kaikki päätökset vielä näy tilastoissa. Kärkikymppiin eniten oleskelulupia hakeneista kansallisuuksista lukeutuvat luonnollisesti somalit 391 oleskelulupahakemuksellaan ja irakilaiset 154 oleskelulupahakemuksellaan. Sekä somaleilla että irakilaisilla oleskelulupahakemuksen perusteena oli ainoastaan kolmessa tapauksessa työnteko, ja muissa tapauksissa perheenyhdistäminen tai muu vastaava humanitaarinen syy. Yksikään somali tai irakilainen ei hakenut oleskelulupaa elinkeinonharjoittamisen tai opiskelun perusteella.

Vertailun vuoksi eniten oleskelulupia hakeneet venäläiset tekivät 1 233 oleskelulupahakemusta. Näistä noin kolmannes, eli 446, olivat työntekijän oleskelulupia. 72 olivat opiskelijan oleskelulupia. Elinkeinonharjoittajiksi pyrki Venäjältä neljä ihmistä. Oleskeluluvista huomaa, että ne samat ryhmät, jotka ovat tulleet Suomeen eniten humanitaaristen syiden perusteella, ovat myös työllistyneet heikoiten. Tilastokeskuksen arvion mukaan vuoden 2007 huhtikuussa työikäisistä somaleista työttöminä olivat 53 prosenttia ja irakilaisista 62 prosenttia. Venäläisillä tämä luku oli 30 prosenttia.

Sen lisäksi, että työttömiksi jäävien ihmisten tulo maahan heikentää huoltosuhdetta, seuraa humanitaarisesta maahanmuutosta myös väkivaltarikollisuuden kasvua. Vera Izrailit on laskenut Tilastokeskuksen julkaisujen perusteella sen, miten usein eri kansalaisuuksien edustajat olivat epäiltynä väkivaltarikoksista. Izrailitin laskelmat osoittavat, että ne samat ryhmät, jotka muodostavat suurimman osan humanitaarisesta maahanmuutosta, eli somalit ja irakilaiset, ylikorostuvat myös väkivaltarikoksissa kaikista eniten. Rikokset, joita seuraavat luvut kuvaavat, ovat ryöstö, törkeää ryöstö, tappo, murha, surma, tapon, murhan tai surman yritys, lapsensurma, pahoinpitely, törkeä pahoinpitely, raiskaus, törkeä raiskaus ja pakottaminen sukupuoliyhteyteen.

Vuonna 2008 väkivaltarikoksista epäiltyjä somaleita oli tuhatta ihmistä kohti 56.92. Irakilaisilla sama luku oli 54.97. Jotta luku pääsee oikeaan kontekstiin, olivat suomalaiset tuhatta ihmistä kohti epäiltynä väkivaltarikoksista 4.77 kertaa, mikä merkitsee sitä, että irakilaiset ja somalit olivat epäiltynä väkivaltarikoksista yli 11 kertaa useammin kuin suomalaiset. Länsimaalaiset, jotka vetivät kovimmat väkivaltatulokset, olivat virolaiset, joista epäiltynä oli tuhatta kohti 19.47 ihmistä.

Se, että ulkomaalaiset tekevät suhteettomasti enemmän rikoksia kuin suomalaiset, näkyy myös vankitilastoissa. Tilastokeskuksen mukaan suomalaisten vankien määrä on laskenut enemmän tai vähemmän tasaisesti ainakin vuodesta 1974 lukien. Ulkomaalaisten vankien määrä puolestaan on noussut tasaisesti sekä suhteessa että absoluuttisesti. Vuonna 1987 Suomessa oli vangittuna 4 175 suomalaista vankia ja 12 ulkomaalaista vankia. Vuonna 1997 suomalaisia vankeja oli 2 974 ja ulkomaalaisia 116. Vuonna 2007 suomalaisia vankeja oli 3 551 ja ulkomaalaisia 307.

20 vuodessa suomalaisten vankien määrä on vähentynyt keskimääräisesti 624 kappaletta. Ulkomaalaisten vankien määrä puolestaan on kasvanut 20 vuodessa 295 kappaletta. Vuonna 2007 Suomessa oli runsaat 5,1 miljoonaa suomalaista ja noin 132 000 ulkomaalaista, eli ulkomaalaisia oli Suomessa noin 2,5% Suomen koko asukasluvusta. Vankiloiden asukasluvusta ulkomaalaiset muodostivat kuitenkin noin 8%. 10 vuotta sitten vankiloiden asukkaista noin 3,8% olivat ulkomaalaisia. Vuonna 1987 vangeista vain vähän alle 0,3% olivat ulkomaalaisia. Vankimäärissä ei ole eritelty, mistä syystä vangitut ulkomaalaiset saapuivat maahan, mutta heittäisin villin veikkauksen, että mitä työttömämpi ja väkivaltaisempi, sitä todennäköisemmin lukemassa tiilenpäitä.

Näitä kaikkia lukuja katsoessa on otettava huomioon, että yhdessäkään tilastossa ei vielä edes näy Lex Thorsin vaikutus täysimääräisesti. Lex Thors laskee huomattavasti rimaa saada oleskelulupa humanitaarisilla syillä, mikä tulee todennäköisesti näkymään entistä suurempana Suomeen kohdistuvana muuttoliikkeenä, ja sitä kautta entistä suurempina humanitaarisen maahanmuuton ongelmina. Kysymys ei ole enää se, tuleeko esimerkiksi ulkomaalaisten suorittama rikollisuus kasvamaan, vaan se, miten paljon tämä rikollisuus tulee kasvamaan.

Humanitaarisen maahanmuuton ongelmaa ei ratkaista sillä, että "vaaditaan vuoropuhelua", eikä ketään - ei kantaväestöä tai maahanmuuttajia - tule millään tavalla koskaan auttamaan se, että ongelma yritetään lakaista maton alle selittämällä se "suomalaisen yhteiskunnan rakenteellisella piilorasismilla", Internet-natseilla tai jollain muulla hatusta heitetyllä köyhän miehen Copperfield-tempulla, jolla päättäjät pyrkivät piilottamaan oman kyvyttömyytensä ja haluttomuutensa. Ongelma voidaan ratkaista ainoastaan tietoisella päätöksellä, eikä se tule vaatimaan yhtään mitään sen suurempaa tai ihmeellisempää kuin yksinkertaisesti sen, että ongelma tahdotaan ratkaista.

PS. Tilastot käsittelevät ihmisryhmiä nimenomaan ihmisryhminä, eivätkä ne luonnollisestikaan tarkoita yksilötasolla juuri mitään, koska jokainen yksilö on jo määritelmänsä mukaan yksittäistapaus. Tilastoista on myös huomattava, että Suomen kansalaisuuden saaneet maahanmuuttajat tai toisen ja kolmannen polven maahanmuuttajat näkyvät tilastoissa suomalaisina. Kaikki tilastot eivät ole samalta ajalta, mikä johtuu siitä, että kaikista asioista ei ole edes saatavilla tuoreita tilastoja. Tosin vittuako minä tässä taas selittelen; Ihan kuin ette muka osaisi lukea tilastoja.

Lisätietoja:
Nimimerkki Turkulaine Homma-foorumilla
Maahanmuuttajat ei ole yksi tasapaksu ryhmä, tontut

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuules Jiri, se on somalialaiset, ei somalit, kun se on rasistisen leiman saanut nimitys somaliasta tulleista somalian kansalaisista...Ettäs tiedät... Niih! Hyihyi sinua...

Anonyymi kirjoitti...

Muslimien yliedustus vankitilastoissa on euroopanlaajuinen "trendi". Esimerkiksi Kööpenhaminen vangeista 70% on muslimeja. Tieto on Nicolai Chennelsin kirjasta "among criminal muslims"

TKorho kirjoitti...

Keronen presidentiksi!
Vaikka äijä onkin vähän räävitön, niin tuo on oikeasti rehellisintä, reippainta ja _perustelluinta_ tekstiä mitä poliitikon suusta on ikiaikoihin kuultu! Varsinkin nyt kun Halla-aho on saatu ajettua osittain burnouttiin, niin kyllä tällaisia tekstejä on ilo lukea.

Anonyymi kirjoitti...

No, mutta kun kaikki tämä mamujen rikollisuus ja huono kotoutuminen johtuu vain rasisteista, nettirasisteista, liian alhaisista veroista, Liliuksen optioista jne.

Anonyymi kirjoitti...

kuule Jiri,kirjoitukset on ihan hyvä lukea...on paljon tietoa maahanmuutajista...mutta yleistyminen menee vähän hermolle...ei ne kaiki irakilaset eikä somalilaiset rikoliset ja työtömiä...mutt sinun tietojen mukan yli puolet on työtömiä,eli noin 40% niit on kuitenkin töissä.Mutt sä kuitenkin mustamaalat ne kaiki niiden 60% työtömien ansiosta.Se on värin.Jos et ole rasisti kuten väität että et ole,sitt miksi mustamaalat kaiki irakilaiset,somalilaiset,kaiki maahanmuutajat.Minä olen maahanmutaja,Bosnialainen.nykyän Suomen kansalaninen.Olen tullut Suomen vuonna 2003.Siitä lähtien olen tehnyt helvetisti työttä ja niin mä teen jatkosakin,varmasti ja vaimokin myös.Mutt sun kirjoituksen mukan olen ihan samaa kuten ne kaikki työtömät maahanmuutajat.Koska puolustat sanaan vapauta sun kirjoituksesta vastan mulla ei oo yhtän mitään,mutta jos tällä tavalla haluat herätä maahanmuto keskustelu,sit sinun pitäis tietä että tämä ei oo keskustelu vaan monologi..koska asumme samassa kaupungissa voimme tavata ihan koska vaan,aptekissa,roki baarissa ja keskustella ja vaihta mielipiteet.Avoimesti.Jos jokuu sano sulle että olet rasisti se voi ihan hyvin olla totta.Just sen takia että omissa kirjoituksessa et erotat kaikki ne kunnon ulkomaalaset jotka tekevat rehelisesti työttä,elätäkseni oitsensa,oma perhe ja maksakseni vero että kaikki ne työtömät voivat nautiskella elämässä.Ripumatta,suomalaiset tai ulkomaalaiset.
Kun puhutaan rikolisuudesta.Sinä taas mustamaalat kaikki maahanmutajat,ulkomaalaset,vaikka eivät kaikki rikoliset.Mutta sun kirjoituksen mukaan kaikki ulkomaalaiset on rikolisia.Jokainen rikolisella on etu- ja suku-nimi.Mutt on se mullekin onglema että suomessa silitetaan ne rikoliset.Mielestani jos on tehnyt vakava rikos.pois maasta.ei muuta vaan pois maasta.jatkuvasti väkivältäiset,samaa.pois maasta.ei niit tarvitsee silitta ja jatkuvasti antaa heille anteks ja mahdolisuus tehda uusi väkivältä tai rikos.Eli,Suomessa,pitä koventa rangaistukset.Suomen kansalaisuus saaminen vaikeutta,eli tiukenta.Ei sitä jaeta kuten olis ilmainen lippu elokuvateateriin.No,mulla olis viel puhutava ja kirjoitava,mutt en ehdin.Pitää menna töihiin.Ja kuten sinä,minäkän olen huolisaani näistä asioista.Mutt mustamaalata kaikki ulkomaalasiet ei varmasti ole vaihtoehto ja ratkaisu siihen ongelmiin.

Anonyymi kirjoitti...

Olen irakilainen yrittäjä, olen tehnyt aina töitä, ja kaikki ketä tunnen niit irakilaisi täällä niin ne käy myös töissä.

Jiri Keronen kirjoitti...

Huomatkaa, anonyymi bosnialainen ja irakilainen, että tuossa kirjoituksessa erikseen sanottiin, että "Tilastot käsittelevät ihmisryhmiä nimenomaan ihmisryhminä, eivätkä ne luonnollisestikaan tarkoita yksilötasolla juuri mitään, koska jokainen yksilö on jo määritelmänsä mukaan yksittäistapaus."

Tilastot eivät yleistä ihmisryhmiä, vaan ne ainoastaan käsittelevät erilaisten ryhmien välisiä tilastollisia eroja. Ne eivät kerro mitään yksilöistä, ja jos niistä yrittää tulkita jotain ryhmän X kaikkia ihmisiä koskevaa, ollaan hakoteillä. Jos näissä tilastoissa on jotain pielessä, asiasta kannattaa mainita Tilastokeskukselle, jonka tilastoja nämä ovat.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä ja ytimekäs kirjoitus.

Lainaa Seura-lehden artikkelia 2172008
" Viime vuonna poliisin tietoon tuli 739 raiskaustapausta. Epäillyistä joka viides oli syntyperältään ulkomaalainen.
Helsingissä ulkomaalaisten tekemien raiskausten osuus oli noin
50 prosenttia.
Espoossa luku on vielä synkempi, lähes 70 prosenttiyksikköä.
Poliisin raiskaustilastoista pomppaa esiin muutama kansallisuus:
Irak, Iran, Turkki, Somalia, Afganistan, Uzbekistan, Pakistan,
Nigeria. Kaikki maita, joissa muslimikulttuuri on osa
valtakulttuuria. Olisi
suoranainen ihme, elleivät kulttuurien väliset erot heijastuisi maahanmuuttajien ajattelutapoihin."

Eli islaminin perusteet ovat pahasti törmäyskurssilla länsimaisten arvjen kanssa. Islamiin ei kuulu tasa-arvo, ei edes muslimimiesten ja naisten kesken puhumattakaan "vääräuskoisten" ja islamin-kannattajien tasa-arvosta.
Mitäpä olikaan muslimille sallittua tehdä "orjanaisille" dar el-Harb alueella...

Vanha juttu mutta otetaan uudelleen esille
Islam: Mitä lännen tulee tietää
http://www.youtube.com/watch?v=sbLfpqBx2TU&feature=PlayList&p=3C7052B7ADA587B6&index=0&playnext=1

Hyvä tietopaketti antaa meille "vääräuskoisille" taustatietoa Lähi-Idän ja Euroopan historiasta viimeiseltö 1400:lta vuodelta.

jkb kirjoitti...

vittu saatana rasisti homo maito naama paska kirjoitit sä et tiedä mitää . suck my dick fuck mother ass hole jiri konen.

Anonyymi kirjoitti...

vitun lesbot ja homot vittu ettekste voi jätäää somali ihmisiä rauhaan vai oks teil joku ongelma tekaikki rasismit ootte vaa HUORAT KAATTELISIA MEIDÄN USKONTOON vittu te ootte ne jotka on ''vääräuskoisia''. hyi vitun suomalaiset eks teillä ole elämää. Get a life whore you have no other you say when do you intervene to open other people's affairs. osatte vaa sönköttä enkkuu. lol the whole world knows that embarrass
everything you always
Eurovision Song Contest entrants were desperate for a load of rubbish is
you still fucking
to say? luulet et osaa jotain jättäkää IRAKILAISET JA SOMALILAISET RAUHAAN IRAKILAISET AND SOMLILAISET

Anonyymi kirjoitti...

Kuule nyt. Sinunkaltaiset rasisit, jotka muka oman mielensä mukaan ei ole rasisteja onkin pahinta sorttia.

Kuka on rasist? Hän joka yleistää asioita jonkun syntymäperän tai värin tai uskonnon mukaan.

Et ollenkaan ottanut huomioon miten kansamme tapaa kohdella maahanmuuttajia vaikuttaa siihen mitä heistä tulee. Tunnetko edes yhtään maahanmuutajaa, että voisit ymmärtää millaista helvettiä Suomessa on monelle. Ei ole todellakaan helppoa saada töitä Suomessa. Pieni tosielämässä usein toistuva anekdootti:

Somalialainen etsii siivoustöitä:
- Osaatko suomea?
Somalialainen oppii suomea.
- Onko sinulla suomen kansalaisuus.
Hakee suomen kansalaisuutta.
- Oletko musta?

Jos itse muuttaisit maahan jossa sinulle ei suoda mahdollisuuksia koska olet muualta ja väärän värinen, mitä tekisit? Masennus, vihaa tätä maata kohtaan ja rikollisuus on varmaan aika lähellä.

Itse olen suomalainen. Lyön vetoa että tunnen henkilökohtaisesti enemmän maahanmuutajia kun se määrä jolle olet edes kaupassa tai bussissa sanonut sanan.

Kaikki tuntemani maahanmuuttajat, riippumatta mistä maasta tulevat: Saksasta, Mexikosta, Englannista, Etiopiasta, Somaliasta, Keniasta, Ugandasta, Nigeriasta, Egyptistä, Ruotsista, ..., taistelevat samojen asioitten kanssa. Suomalaisten asennetta heitä kohtaan, vaikeus saada töitä, vaikean kielen oppiminen.

Ja muista että samasta työstä Suomessa ja vaikka Intiassa saa aivan eri palkkaa. Suomessa voi käydä töissä 8 tunita päivässä ja elää hyvin kun taas Intiassa 16 tuntia ei riitä elantoon. Voitko oikeasti moittia tänne töitä hakevia?

Joten, skarppausta sinunlaisten kanssa. Istut omassa massa, missä sinulla on kaikki mahdollisuudet koulutukseen, töihin ja hyvään elintasoon. Tässä asuville maahanmuuttajille ja heidän lapsilleen tilanne on ihan erilainen. Tee jotain hyödyllistä: tutustu maahanmuuttajaperheen elämään ja kirjoita siitä blogiin, eikä täytä sitä tommosella moskalla joka vaan ruokkii rasisimia.

Anonyymi kirjoitti...

Kun sitä työtä ei riitä suomalaisillekaan tällä hetkellä miten sitä voisi riittää maahanmuuttajille. Ja sekö oikeuttaa maahanmuuttajat tekemään rikoksia kun ei ole töitä ?
Kulttuuriero on liian iso. Parempi, etteivät tule tänne pilaamaan meidän kulttuuriamme emme tule koskaan hyväksymään minareetteja tai ähläm puhutamattakaan ähläm hoilausta minaareeteista. Koskas iraniin rakennetaan muuten ensimmäinen kirkko ? Minä olen valmis jopa kuolemaan ja taistelemaan loppuun asti vapaasti suomesta ja vapaasta euroopasta. Meidän ei pidä islamisoitua ja tulle kehitysmaaksi. Elintasopakolaisten ottaminen lopetettava välittömästi erottava vaikka YK:stä jos se sitä vaatii. Suurinosa tänne tulleista somaleista ei tule koskaan tekemään töitä varsinkaan kun suomen sosiaaliturva takaa heille ilmaisen elatuksen. He eivät arvosta suomea ja suomalaisia tippaakaan. Tulevat korotusmaan vaika rikostilastoissa. Mustalaisetkin olleet varmaan 600-vuotta suomessa, mutta koska hekin tulevat työllistymään ?
Nainen joka tulee raiskatuksi tulee kärsimään siitä koko ikänsä ja muslimitaustainen maahanmuuttaja selviää siitä parilla vuodella mikä järki tässäkin on ? Minun silmissä tälläinen on aina sodan julistus ja länsimaisen kulttuurin halventaminen. Tästä pitää tehdä loppu kun vielä voidaan.

Jiri Keronen kirjoitti...

"Itse olen suomalainen. Lyön vetoa että tunnen henkilökohtaisesti enemmän maahanmuutajia kun se määrä jolle olet edes kaupassa tai bussissa sanonut sanan."

En usko. Tunnen hyvin paljon maahanmuuttajia ja minulla on useampia maahanmuuttajaperheitä perhetuttuina. Kaikki tuntemani maahanmuuttajat ovat sitä paitsi erittäin mukavaa porukkaa.

On törkeää, että yrität pönkittää omaa egoasi muiden ihmisten kustannuksella. "Minullapa on maahanmuuttajakavereita!" Sepä hienoa, mutta se ei vaikuta sinuun ihmisenä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tiedoista. Tärkein jäi puuttumaan, eli mikä on ollut 1990 luvun jälkeen somalialaisten ja ylipäätänsä tänne muuttaneiden muslimien syntyvyys suomessa.